5 Tips voor een krachtige profielfoto

Als professional heb je een goede profielfoto nodig. Zeker wanneer we kijken naar LinkedIn, dan worden er meer successen behaald door mensen met een goede profielfoto dan door mensen zonder profielfoto of bijvoorbeeld uitsluitend een logo.

Laat je profielfoto voor je werken!

Een profielfoto kan echt in je voordeel werken, maar dan moet de foto wel voldoen aan de belangrijkste ‘eisen’. Met deze tips zorg jij voor een krachtige en effectieve profielfoto.

1. Voorkom de ‘gemaakte’ foto

Wanneer we weten dat we op de foto gaan, dan lachen we met onze mond. Wanneer we niet weten dat we op de foto gaan, dan lachen we met het hele gezicht. Dit laatste kan je het best gebruiken voor je LinkedIn profielfoto. Laat niet alleen je mond lachen, maar ook je ogen bijvoorbeeld. Dat zorgt voor een natuurlijke en betrouwbare foto.

2. Breng jezelf echt in beeld

Mensen zien graag wie je bent. Dit betekent dat je jezelf goed in beeld moet brengen, en dat betekent weer dat je een grote foto nodig hebt. Foto’s die te klein zijn om goed te kunnen zien werken niet in je voordeel.

3. Je gezicht, niet je lichaam

Professionals beoordelen je op je uitstraling, niet op je maat, je lengte of je buikje. Of je betrouwbaarheid en vriendelijkheid uitstraalt, dan zit in je gezicht en niet in de rest van je lichaam. Breng daarom vooral je gezicht in beeld, als een pasfoto, maar dan vrolijker.

4. Kies de beste foto

Laat meerdere foto’s maken en kies hier de beste uit, of vraag iemand anders dit voor je te doen. Vervolgens gebruik je deze foto niet alleen op LinkedIn, maar laat je deze ook verschijnen op andere social media. Hierdoor gaan mensen je herkennen, niet alleen op social media, maar ook tijdens bijvoorbeeld live events. Denk aan bijeenkomsten, beurzen en zakelijke evenementen. Dit werkt altijd in je voordeel.

5. Ribbons doen het erg goed

Op LinkedIn doen de foto’s met een ribbon het erg goed. Je kunt een goede ribbon krijgen bij bijvoorbeeld PicBadge of Twibbon. Het is een soort stempel, of badge, die je toevoegt aan je foto. Dit maakt je foto nog opvallender.

Meer LinkedIn tips?

LinkedIn is toch het beste sociale netwerk om professionals te bereiken, om gevonden te worden door de juiste professionals en zelf de beste professionals te vinden. Een goede profielfoto is dan ook maar het begin. Wil jij meer LinkedIn tips? Dan is onze LinkedIn training een echte aanrader!