LinkedIn zal steeds sneller groeien

In New York deed LinkedIn aan het einde van de beurshandel een verrassende mededeling. Het bedrijf gaf aan dat de omzet maar liefst 933 miljoen dollar bedroeg, en dat is een stijging van ruim 30 procent ten opzichte van vorig jaar.

Analisten staan met de mond vol tanden

Verreweg de meeste analisten die zich bezig hebben gehouden met LinkedIn voorspelden een flinke daling in de omzet. Ook werd er verwacht dat het aantal gebruikers zou afnemen, vooral omdat Facebook steeds meer mogelijkheden voor professionals gaat bieden. LinkedIn heeft de analisten allemaal versteld doen staan.

Meer gebruikers, meer omzet

Een groei van meer dan 30 procent in een jaartje tijd; dat is niet niks. Microsoft zal hier blij mee zijn, want zoals we allemaal weten wordt LinkedIn op heel korte termijn overgenomen door Microsoft. Er wordt een bedrag van 26 miljard dollar voor neergelegd. Microsoft is blij met de toename van het aantal gebruikers met een kleine 20 procent, maar kijkt ook naar het nettoverlies van toch nog wel 119 miljoen dollar. Toch maakt Microsoft zich geen zorgen.

LinkedIn zal blijven groeien

Het nettoverlies werd veroorzaakt door belastingtechnische issues en heeft dan ook eigenlijk weinig met LinkedIn of het aantal gebruikers te maken. Microsoft geeft aan nog steeds erg enthousiast te zijn over de overname, die gepland staat voor het einde van 2016. Naar verwachting zal LinkedIn zelfs nog harder groeien onder de invloed van Microsoft dan dat het nu in het afgelopen jaar gedaan heeft.

LinkedIn zal onafhankelijk blijven

Veel grote wijzigingen staan er niet op de planning voor LinkedIn. Het sociale netwerk voor professionals wordt overgenomen zoals het is, en zo zal het in grote lijnen ook blijven. Natuurlijk zal het netwerk wel gaan ontwikkelen om met de tijd mee te kunnen gaan, en tegen concurrerende websites op te kunnen blijven boksen, maar het blijft LinkedIn. Microsoft stelt dan ook duidelijk dat LinkedIn volledig onafhankelijk zal blijven na de overname.

LinkedIn gaan gebruiken?

Heb jij eerder naar de analisten geluisterd en daarom geen account aangemaakt op LinkedIn? Het ongelijk van de analisten is bewezen; LinkedIn groeit sterk! Tijd dus voor een account. Haal er direct alles uit wat eruit te halen valt door eens een LinkedIn training bij ons te volgen!