Perfecte Instagram foto’s? 10 Tips!

Instagram groeit, en dat betekent dat er ook steeds meer zakelijke gebruikers te vinden zijn op het sociale netwerk.

Hoe maak je indruk?

Als je nog op wilt vallen als ondernemer op Instagram, dan moet je echt de nodige aandacht besteden aan de foto’s die je plaatst. Deze 10 tips helpen je bij het maken van de beste Instagram foto’s.

1. Je camera

Je hebt absoluut een goede camera nodig om je foto’s een professionele uitstraling te geven. Kies dus voor een camera. Wil je toch gebruik maken van een smartphone, kies dan voor een smartphone met een goede camera, zoals bijvoorbeeld de iPhone 6.

2. Fotobewerking

Maak gebruik van fotobewerking om de uitstraling van de foto te optimaliseren. Soms is het heel mooi om bijvoorbeeld wat meer accenten, vignette of schaduw aan te brengen.

3. Natuurlijk licht

De mooiste foto’s worden buiten gemaakt. Een foto heeft altijd een betere kwaliteit wanneer er daglicht bij betrokken is. Wil je de foto’s echt binnen maken? Richt dan een plek in bij een groot raam of onder een lichtkoepel.

4. Zorg voor een stijl

Mensen gaan je foto’s herkennen, en dit voelt voor hen prettig. Het creeert een sfeer van vertrouwen. Houd hier dus rekening mee en probeer alle foto’s aan stijl overeen te laten komen.

5. De flits van een mobiel

Als je gebruik maakt van een smartphone voor het maken van je foto’s, tik dan eens ergens op je beeldscherm om met lichtinval te spelen. Je camera focust op de plek die jij op je beeldscherm aantikt.

6. Achtergrondtaferelen

Misschien ken je ze wel, van die mooie foto’s die vooral opvallen omdat er iets geks op de achtergrond staat. Hierdoor wordt het hoofdonderwerp over het hoofd gezien. Besteed dus aandacht aan de achtergrond.

7. Maak een reeks foto’s

Het is altijd goed om meerdere plaatjes te schieten en achteraf te bepalen welke foto het best gelukt is. Dit voorkomt dat je erachter komt dat een foto niet helemaal helder is als je alles al hebt opgeborgen.

8. Verander het aandachtspunt eens

Je kunt op Instagram spelen met het aandachtspunt, ofwel de compositie. Hiervoor zijn de lijnen bedoeld die je over elke foto ziet lopen. Maak hier gebruik van.

9. Sta achter je foto’s

Je kunt alleen mooie foto’s maken als je ook daadwerkelijk achter het onderwerp van de foto’s maken. Ga dus niet geforceerd fotograferen om maar iets te kunnen plaatsen.

10. Meerdere hoeken

Als je toch een reeks foto’s maakt, maak dan ook foto’s uit verschillende hoeken. Vanaf links, vanaf rechts, vanaf boven en vanaf schuin onder bijvoorbeeld. Je kan later bepalen welke foto het best is om te gebruiken.

Meer tips?

Succes op Instagram hangt nauw samen met de foto’s die je plaatst, maar er zijn meer zaken bij betrokken. Wil jij alles weten over het realiseren van Instagram succes als zakelijke gebruiker? Dan is onze Instagram training een goede optie voor jou!