Instagram komt met gepersonaliseerd videokanaal

Gisteren, 14 april 2016, heeft Instagram bekend gemaakt dat leden in de nabije toekomst veel makkelijker nieuwe video’s kunnen gaan verkennen via de app. Er worden namelijk videokanalen aan de Explore-modus toegevoegd. De Amerikanen krijgen de primeur, maar op korte termijn mag heel de wereld kennis maken met deze nieuwe feature van Instagram.

Video’s waar jij op zit te wachten

Het grootste voordeel van de nieuwe functie in de Instagram app is wel dat je steeds opnieuw video’s krijgt aangeboden die echt bij jou zouden moeten passen. Er wordt een geheel gepersonaliseerd videokanaal gerealiseerd speciaal voor video’s. Deze video’s worden vervolgens uniek voor jou geselecteerd op basis van je eerder bekeken foto’s en video’s.

De populairste weergaven

Je krijgt in het gepersonaliseerde videokanaal niet alleen video’s te zien die bij jouw ‘foto- en videogeschiedenis’ passen, maar er komt ook een speciale afdeling voor de populairste video’s van ieder moment. Deze worden dus niet geselecteerd op basis van jouw gedrag, maar puur op basis van populariteit. Instagram is zich er goed van bewust dat je hierdoor nog steeds video’s te zien kan krijgen waar je juist niet op zit te wachten. Daarom kan je voor dit gedeelte ook instellen dat je deze minder wilt zien.

Video’s zijn hot!

Al meerdere social media richten zich op video’s. De video wint dan ook enorm aan populariteit ten opzichte van de foto’s. Zo is Facebook aanzienlijk meer in gaan zetten op videobeelden, omdat dit gewoonweg meer opleveren. Mensen gaan steeds meer video’s met elkaar delen en juist daarom moet er ook meer aandacht worden besteed aan de vindbaarheid. En zoals we tegenwoordig wel gewend zijn; wanneer er 1 sociaal netwerk over de dam is…

Volg Instagram op de voet

Instagram is een sociale netwerksite die nog steeds aan populariteit aan het winnen is. Instagram is volop in ontwikkeling, en dat is alleen maar leuk natuurlijk, maar het maakt het ook lastiger om achter alle geheimen van Instagram te komen. Hier helpen wij je natuurlijk graag bij, met onze altijd up-to-date Instagram training.