5 Tips voor het bedenken van een bedrijfsnaam

Het is belangrijk om een aantrekkelijke bedrijfsnaam te hebben. Hiermee trek je klanten aan, maar daarnaast geeft een naam jouw bedrijf ook een uniek karakter. Er zijn verschillende tips om een goede naam te vinden die het beste bij jouw bedrijf past.

Hoe bedenk je de beste bedrijfsnaam?

Er zijn vijf belangrijke punten waar je zoal aan kunt denken bij het kiezen van een bedrijfsnaam.

Tip 1: Houd het simpel

Een duidelijke naam die direct op te merken is werkt meestal het beste. Maak jouw naam niet te vaag, want hierdoor kun je de aandacht van klanten verliezen.

Tip 2: Blijf origineel

Zorg ervoor dat je bedrijfsnaam niet te veel weg heeft van een al bestaande naam. Als je naam teveel lijkt op een al bestaand merk, kan dit voor bezwaren zorgen.

Tip 3: Houd het breed

Focus niet slechts op één dienst, maar laat je bedrijfsnaam breed genoeg zijn. Hiermee bereik je een grotere doelgroep.

Tip 4: Vraag om advies

Misschien vindt jij je naam wel geweldig, maar wat vinden anderen van je naam? Het helpt vaak om advies te vragen aan familieleden, vrienden en collega’s over je nieuwe bedrijfsnaam. Als de naam niet goed bevalt, is het misschien een goed idee om toch een andere naam te overwegen.

Tip 5: Controleer of je naam al bestaat

Je bedrijfsnaam moet uniek zijn en mag niet al bestaan. Het is goed om dit te controleren. Dit kun je doen via het handelsregister van de Kamer van Koophandel.

Dus pak je pen en papier en brainstorm er alvast op los. Wees creatief, blijf origineel en houd het simpel. Als je naam al bestaat, kun je er altijd een ander woord voor of achter plakken.