5 ideeën voor je videocontent

Videocontent maken is leuk, maar je hebt natuurlijk wel goede onderwerpen nodig. Het is voor bedrijven goed om met regelmaat ook video’s te laten verschijnen op social media en de zakelijke website. Om deze video’s optimaal te laten werken voor je bedrijf moeten zij wel interessant, aansprekend en relevant zijn. Helaas merken veel bedrijven op den duur dat de inspiratie een beetje op is.

Gebruik deze interessante video ideeën

Een goed onderwerp is het halve werk bij het maken van videocontent. Jammer genoeg komen de sterke onderwerpen niet aanwaaien. Je zult ze zelf moeten zoeken en dit valt niet altijd mee. Daarom hebben wij 5 leuke video ideeën voor je opgesteld.

1. Maak gebruik van Powerpoint

PowerPoint is een programma dat tegenwoordig niet meer zo heel veel gebruikt wordt. Zonde, want je kunt er veel mee doen, zeker ook als het gaat om het maken van videocontent. Ontwerp een mooie diavoorstelling en vorm deze later naar een professioneel stukje videocontent. Je kunt bijvoorbeeld dia’s maken van je producten, je beste teams of de verschillende afdelingen in je bedrijf.

2. Interview een medewerker

Medewerkers zijn dé mensen die het bedrijf laten draaien. Zij mogen best eens in het zonnetje worden gezet. Daarnaast vinden veel medewerkers het leuk om hun ervaringen en kennis te delen. Interview eens een aantal medewerkers voor je videocontent. Dit zorgt er direct ook voor dat je meer persoonlijkheid aan je bedrijf geeft. Dit is dan weer goed voor de betrokkenheid.

3. Een Q&A video

Maak eens aan Q&A video. Verzamel vragen van mensen die tot jouw doelgroep behoren. Je kunt bijvoorbeeld de meest gestelde vragen opsommen die je per mail krijgt of vragen noteren die je op locatie van mensen krijgt gesteld. Vervolgens zorg je voor uitgebreide en heldere antwoorden. In je video behandel je vraag en antwoord om je doelgroep te helpen.

4. Bespreek nieuws

Er is niet elke dag nieuws dat relevant is voor jouw bedrijf, maar als het er is kun je er goed gebruik van maken. Nieuws is er om aan te spreken en om als ondernemer op in te spelen. Houd het nieuws vanuit jouw branche dus goed bij en bekijk waar jij mee verder kunt. Soms kun je al een heel interessante video maken die goed scoort door alleen maar jouw visie op het actuele nieuws te delen.

5. Klantgetuigenissen

Wie kan er beter vertellen over de ervaringen met jouw bedrijf dan een bestaande klant? Juist, niemand. Geen mening of ervaring is zo eerlijk en betrouwbaar als van een eerdere klant. Mensen die nog twijfelen over het zaken doen met jou zullen veel aan klantgetuigenissen hebben. Leg deze dus vast en plaats deze bijvoorbeeld in een blog of gebruik ze in mailmarketingcampagnes om de geloofwaardigheid te verhogen.

Maak altijd professionele video’s

Wat voor video’s je ook wilt gaan maken, kwaliteit is altijd belangrijk. Je moet ervoor zorgen dat je video professionaliteit uitstraalt. Lees bijvoorbeeld eens ons blog ‘De beste beeldinstellingen voor social media video’s’ om meer te leren over het maken van video’s voor social media. Kun jij nog wel wat hulp en ondersteuning gebruiken? Neem dan gerust eens contact met ons op.