De beste beeldinstellingen voor social media video’s

Video’s op social media worden natuurlijk steeds populairder. Is het jou ook wel eens opgevallen dat sommige video’s er wat eigenaardig uitzien? Het beeld lijkt wat uit het verband getrokken, staat op de zij of wordt gewoonweg te klein weergegeven om goed te kunnen zien. Dit heeft te maken met het gebruik van verkeerde beeldinstellingen voor social media video’s.

Ieder sociaal netwerk stelt andere eisen

Het is goed om te weten dat ieder sociaal kanaal eigen eisen stelt met betrekking tot video’s. We hebben het dan vooral ook over de juiste beeldinstellingen. De beeldverhoudingen liggen anders op ieder sociaal platform en het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het maken van je social media video’s.

De juiste beeldinstellingen voor je video’s

Maak jij videomateriaal voor je bedrijf om op social media te delen? Dan is het belangrijk om goed bekend te zijn met de beste beeldinstellingen per sociaal platform. Alleen dan maak je optimaal professionele video’s. Hieronder vind je een overzicht van de juiste beeldinstellingen, weergegeven per sociaal kanaal.

Facebook

Facebook ondersteunt verschillende varianten, waaronder 16:9, 1:1 (carrousel), 4:5, 2:3 en 9:16. Gebruik je je toestel verticaal voor het maken van video’s? Dan zijn 4:5, 2:3 en 9:16 het best om te gebruiken. De aanbevolen resoluties zijn 1080 x 1920 of 1920 x 1080.

Instagram

Ook Instagram ondersteunt meerdere varianten, maar deze verschillen wel van die van Facebook. Dit zijn namelijk 1:1 (vierkant), 4:5 (verticaal), 1,9:1 (1080 x 566) of 16:9 (liggend). Ga je specifiek voor een video op Instagram Stories? Dan is 9:16 vereist, dus houd hier rekening mee. De aanbevolen resoluties zijn 1920 x 1080 of 1080 x 1350 (voor verticaal opnemen).

Snapchat

Snapchat is niet zo veelzijdig als het gaat om de ratio’s die worden ondersteund voor het maken van professionele video’s. In dit geval is het vereist om 9:16 te gebruiken, zoals dit ook de enige optie is die goed werkt voor Instagram Stories. Voor Snapchat geldt de aanbevolen resolutie: 1080 x 1920.

Twitter

Twitter is natuurlijk ook mogelijk als het gaat om zakelijke video’s op social media. Je hebt hier meer mogelijkheden als het gaat om de beste opname- en beeldinstellingen. Ondersteunde ratio’s voor Twitter zijn: alles van 1:2:39 tot 39:2:1. Voor ‘landschap’ kies je het best voor de resolutie 1280 x 720 en voor ‘portret’ kies je voor de resolutie 640 x 640.

Social media video laten maken

Wil jij graag gebruik maken van – en je voordeel doen met – social media video’s, maar heb je geen tijd om ze zelf te maken of krijg je ze niet zoals je ze wilt hebben? Dan kun je natuurlijk ook een social media video laten maken. Wij helpen je graag. Voor meer informatie kun je natuurlijk altijd even contact met ons opnemen.