Wat gebeurde er per minuut op Facebook in 2017?

Facebook is ook in 2017 het meest krachtige sociale netwerk gebleken. Als we kijken naar social media, dan zien we dat er wel steeds meer kanalen richting het grote succes van Facebook krabbelen, maar ze zijn er nog steeds niet. Ondertussen blijft Facebook ongekend populair, zowel bij particulieren als bij bedrijven.

Eén minuut op Facebook

Drie partijen, namelijk Smart Insights, SproutSocial en Zephoria, hebben onderzocht wat er nu allemaal in een minuut tijd gebeurde op Facebook, berekend over heel 2017. Zij kwamen samen tot bijzondere uitkomsten die laten zien hoe populair Facebook werkelijk is. Hieronder vind je de belangrijkste resultaten.

510.000 Comments per minuut

In 2017 zijn we allemaal erg druk geweest met het reageren op Facebook posts van anderen. Gemiddeld werden er vorig jaar 510.000 reacties geplaatst per minuut.

Linkjes delen

We zijn ook dol op het delen van linkjes. Dit zijn dan voornamelijk linkjes naar nieuwswebsites, webshops en YouTube video’s. Elke minuut werden er gemiddeld 54.000 links op Facebook gedeeld.

147.000 Foto’s

In vergelijking tot 2016 zijn we ook meer foto’s en afbeeldingen gaan posten. Facebook heeft het dan ook makkelijker gemaakt om bijvoorbeeld een gewone tekst in een afbeelding te plaatsen en direct te uploaden. Per minuut werden er gemiddeld 147.000 foto’s op Facebook gepost.

400 Nieuwe leden per minuut

Facebook groeit, en groeit, en groeit. Natuurlijk zijn er ook mensen die Facebook (tijdelijk) gedag zeggen en het account op non-actief zetten, maar dit aantal per dag is relatief klein ten opzichte van het aantal nieuwe leden per dag. Elke minuut werden er 400 nieuwe accounts aangemaakt.

Statusupdates delen

Sommige mensen plaatsen alleen een statusupdate als ze echt iets belangrijks te melden hebben. Anderen plaatsen zelfs hoe laat zij naar het toilet gaan. Zo gaat iedereen anders met het sociale netwerk om. Uiteindelijk zorgde dit in 2017 voor gemiddeld 317.000 statusupdates per minuut.

Berichten delen

We delen massaal berichten van anderen. Dit aantal is misschien nog wel het meest schokkend. In 2017 werden er elke 60 seconden opnieuw gemiddeld 3,3 miljoen berichten gedeeld op Facebook. Dat zijn 55.000 deelacties per seconde!

Facebook voor bedrijven in 2018

Dat Facebook populair is, dat wisten we natuurlijk al. Dat het zó populair is, daar stonden we hier en daar toch wel van te kijken. Facebook blijft groeien en dat heeft het sociale netwerk mede te danken aan het feit dat steeds meer bedrijven actief aan de slag gaan met het netwerk.

Facebook besteed dan ook meer aandacht aan mogelijkheden voor bedrijven en deze trend zal in 2018 worden voortgezet. Ben jij nog niet actief op Facebook met je bedrijf? Dan is nu hét moment om te starten. Heb je hulp nodig? Volg dan eens een Facebook training!