Wat is Snapchat en hoe werkt het?

Onder jongeren is het al een veelgebruikte app: Snapchat. Je maakt een gekke foto van jezelf of je omgeving en stuurt deze direct door naar een aantal vrienden. Binnen een mum van tijd kunnen ze jouw foto bekijken. Wel maar een paar seconden, want dan zal je foto verdwijnen. Best wel fijn, want voor je het weet worden je foto’s anders ergens op het web vereeuwigd.

Een momentopname

Snapchat zorgt ervoor dat foto’s echt momentopnames zijn en blijven. Die ene foto waar je zo’n gekke bek trekt kan toch lekker om gelachen worden door jou en je vrienden, maar zal niet langer dan 10 seconden zichtbaar zijn. Dit voorkomt confrontaties in de toekomst en zorgt ervoor dat je zorgeloos in het nu kunt leven.

De opties van Snapchat

Na het downloaden van Snapchat zul je er al snel achter komen dat er een aantal opties zijn. Je kunt, nadat je een foto hebt genomen, deze foto kort toelichten met een tekstje en eventueel nog wat opmaken door met kleurtjes op je foto te tekenen. Als je tevreden bent over het resultaat kun je bepalen hoe lang je foto zichtbaar is en voor wie. Dan is het simpelweg opsturen en wachten op een antwoord!

Snapchat Story

De iets gevorderden gebruikers van Snapchat zullen ook deze optie ontdekken. Hiermee blijft een “Snap”, oftewel een foto, 24 uur lang zichtbaar voor al je vrienden.

Blijf opletten

Hoewel de foto’s na het bekijken in principe verwijderd worden uit de Snapchat database is er altijd een kans dat de ontvanger de foto door middel van een Screenshot, een foto van het beeldscherm, toch kan bewaren.