Top 5 blog apps voor zakelijk bloggen

Zakelijk bloggen is een must. Bedrijven kunnen eigenlijk niet meer zonder een actieve blog. Het fijne van zakelijk bloggen is wel dat je jezelf makkelijk als expert op de kaart kunt zetten. Blogs bieden je immers alle ruimte om je expertise te laten zien, je kennis te delen en adviezen en tips te geven. Toch zien we ook vaak zakelijke blogpagina’s die na verloop van tijd stil komen te liggen. Zonde, want je huidige blogs blijven niet eeuwig voor je werken. Je kunt gebruikmaken van blog apps om het zakelijk bloggen makkelijker vol te houden.

Deze blog apps wil jij zeker eens checken

Ineens is de inspiratie op. Er is geen tijd meer. Je hebt er gewoon geen zin meer in. Het levert te weinig op. Zomaar wat oorzaken van zakelijke blogs die ineens stil komen te liggen. Dit hoeft niet. Je kunt je laten ondersteunen door gebruik te maken van slimme apps die het zakelijk bloggen makkelijker maken. Wij geven je graag inzicht in onze top 5 apps voor zakelijk bloggen.

1. Check onderwerpen met Google Alerts

Het succes van je zakelijke blogs hangt voor een groot deel samen met de onderwerpen die je erin bespreekt. Onderwerpen die al veel beschreven zijn op internet of onderwerpen die niet bij je doelgroep passen zullen weinig voor je doen. Jij hebt goede onderwerpen nodig voor je zakelijke blogs. Gevonden? Dan heb je alle relevante informatie nodig om er een goed blog van te maken. Hier helpt Google Alerts je bij. In deze tool kun je eenvoudig het gewenste onderwerp invoeren, waarna de app je een overzicht van alle informatie biedt. Deze informatie vormt de perfecte basis voor een sterk zakelijk blog.

2. Je concurrentie checken met BuzzSumo

Merk je dat jouw concurrent wel erg veel succes bereikt met zakelijke blogs en lijkt het erop dat jij hier een beetje bij achter blijft? Dan kan het goed zijn om eens dieper in de strategie van je concurrent te duiken. Dit doe je met behulp van de app BuzzSumo. Je krijgt een handig overzicht van de activiteiten van je concurrenten. Leer van de onderwerpen die zij aanspreken en blog over de onderwerpen die zij vergeten. Daar ligt jouw winst!

3. De beste video’s voor bij je blogs met Animoto

Visuele content wordt steeds belangrijker. Dat weten we inmiddels allemaal. We hebben het niet alleen over sterk fotomateriaal, maar ook over videomateriaal. Blogs met videomateriaal worden beter gewaardeerd, maar niet iedereen zit erop te wachten om voor elk blog eindeloos aan de slag te gaan met videomateriaal. Dit hoeft ook niet als je gebruikmaakt van Animoto. Deze app helpt je om relatief snel en makkelijk video’s van HD-kwaliteit te maken.

4. Sneller maken en plaatsen via ScribeFire

Maak je gebruik van Firefox, Chrome, Opera of Safari? Dan kun je via de browser gebruikmaken van ScribeFire. Deze add-on helpt je om snel een blog samen te stellen en direct op je website te publiceren. Daarnaast is deze appmaster in het plaatsen van e-mail. Voor mensen die een Mac gebruiken is deze app niet beschikbaar. Voor hen is er wel een goed alternatief, genaamd WriteRoom.

5. Flickr voor rechtenvrije foto’s

Een blog dat voorzien is van een goede, passende foto is veel meer waard dan een blog zonder visuele content. Het is daarom goed om altijd minimaal één foto bij een zakelijk blog te plaatsen. Je hebt kwalitatief hoogwaardige, scherpe foto’s nodig. Deze mag je niet zomaar van internet plukken. Veel foto’s die je via bijvoorbeeld Google vindt, zijn beschermd en mag je niet zomaar hergebruiken. Gebruik de app Flickr voor de beste rechtenvrije foto’s. Een alternatief via de browser is Pixabay.

Is zakelijk bloggen gewoon niets voor jou?

Hoe goed je ook wordt ondersteund door apps die het zakelijk bloggen makkelijker maken; niets werkt als zakelijk bloggen gewoon niets voor jou is. Het is nu eenmaal niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig kun je dan je blogs uitbesteden aan ons. Wij zorgen voor professionele blogs die goed bij jou, je bedrijf en je doelgroep passen. Benieuwd? Vraag ons gerust eens naar de mogelijkheden. Wij informeren en adviseren je graag.