3 manieren voor meer verkeer naar je website vanaf Instagram

Je wilt profiteren van meer verkeer naar je website vanaf Instagram. Uiteindelijk zorgt meer verkeer naar je website voor een verhoging van het aantal verkopen, en daarmee natuurlijk ook je omzet. Toch blijkt het in de praktijk niet voor elk bedrijf eenvoudig om meer verkeer naar de website te realiseren vanaf Instagram. Hoe pak je dat nu slim aan?

Zo realiseer je meer websiteverkeer vanaf Instagram

Wil jij meer verkeer naar je website genereren vanaf Instagram? Dan kun je dit op meerdere manieren aanpakken. Wij geven je graag 3 slimme ideeën voor meer websiteverkeer.

1. Linkjes toevoegen aan je IGTV beschrijving

IGTV is een belangrijk postformaat op Instagram. Steeds meer bedrijven gaan ermee aan de slag en dat is heel positief. Je kunt er een breed publiek mee bereiken. Elk Instagram account kan een link aan een IGTV beschrijving toevoegen. Deze link is volledig aanklikbaar. Als je mensen hebt die afstemmen op jouw IGTV-video’s, dan kun je een call-to-action (CTA) opnemen om de videobeschrijving te openen en op die link klikken. Het is een snelle en gemakkelijke manier voor iedereen om verkeer naar de website via Instagram te genereren.

2. Links toevoegen aan direct messages

Een andere functie waar elk account gebruik van kan maken, zijn directe berichten, ook wel direct messages (DM’s). Je kunt een link in elke direct message plaatsen en de link is direct volledig gehyperlinkt. Dit maakt het gemakkelijk om links te delen met mensen op Instagram. De ontvangers zullen snel geneigd zijn om op te toegestuurde link te klikken, waarna zij direct naar jouw website navigeren.

3. Het toevoegen van koppelingen aan Stories

Als je veel gebruik maakt van Instagram, dan ben je natuurlijk ook bekend met Instagram Stories. Ook hier doet zich een belangrijke kans voor als het gaat om het verkrijgen van meer websiteverkeer vanaf Instagram. Wel is het zo dat je hiervoor aan bepaalde eisen moet voldoen. Alleen creator accounts en zakelijke accounts met meer dan 10.000 volgers en geverifieerde accounts kunnen in Instagram Stories een link delen. Voldoe jij aan de voorwaarden en heb je deze mogelijkheid? Dan raden we je aan om er zeker gebruik van te maken.

Eerst zorgen voor meer volgers

Bovenstaande opties zijn ideaal om meer verkeer naar je website te krijgen via Instagram, maar er zit wel een belangrijke voorwaarde aan vast. Het is namelijk heel belangrijk dat je eerst een goede groep volgers vergaart. Als je pas begint met Instagram, dan is het vrij lastig om volgers te krijgen. Dit kost tijd en inzet. Post regelmatig, liefst 1 tot 3 keer per dag, en zorg voor het gebruik van de juiste hashtags bij je posts. In het beste geval plaats je 11 relevante hashtags. Dit lijkt namelijk het ‘magische’ aantal hashtags te zijn waarmee posts optimaal effect hebben. Door je hier goed aan te houden kun je de groep volgers uitbreiden, waarna je meer kunt gaan focussen op het realiseren van meer verkeer naar je website vanaf Instagram.

Moet jij nog gaan beginnen op Instagram?

Veel bedrijven zijn al in meer of mindere mate actief op Instagram. We zien heel succesvolle merken, maar we zien ook merken die achterblijven. Vaak heeft dit te maken met het ontbreken van een effectieve strategie. Andere bedrijven zijn nog niet actief op Instagram en vinden het lastig om te beginnen. Instagram is immers heel anders dan andere sociale kanalen. Ben jij nog niet zo succesvol als je wel zou willen op Instagram of wil je gewoon sterk starten? Volg dan een Instagram training bij ons.