5 Gratis websites voor stock videomateriaal

Bedrijven doen er goed aan om met videomateriaal aan de slag te gaan. We zien dat de video steeds populairder wordt en ook steeds meer succes boekt op social media. Video’s presteren beter dan tekst en ook de afbeelding blijft achter. Tijd om met video aan de slag te gaan! Maar wat nu als je geen eigen videomateriaal hebt of wilt maken? Dan kun je gebruik maken van stock videomateriaal.

Dit zijn de beste gratis stock video websites

Wil jij gebruik maken van rechtenvrij videomateriaal van goede kwaliteit? Dan zijn er zeker een aantal websites met stock videomateriaal waar je gratis gebruik van mag maken. Wij geven je inzicht in 5 van de beste websites voor stock videomateriaal.

1. Full HD videomateriaal via Pexels

De website Pexels is opgericht voor het aanbieden van stock fotomateriaal, maar ook deze website moet natuurlijk met de tijd mee. Tegenwoordig is Pexels een uitstekende website voor stock videomateriaal. Een groot deel van het materiaal is Full HD of MP4 HD, maar er zijn ook enkele 4K clips beschikbaar voor de liefhebber. De meeste clips duren rond of minder dan 30 seconden en je kunt een clip vinden voor vrijwel elke niche. Vooral de time-lapse en GoPro-shot actievideo’s springen in het oog.

2. Video’s van het welbekende Pixabay

Pixabay is onder veel bedrijven al bekend. Ook hier geldt dat de website vooral bekend is geworden door het enorme aanbod hoge kwaliteit foto’s. Het platform is nu ook dé plek om naartoe te gaan voor een flinke verzameling stock video’s. Net als bij Pexels duurt het meeste beeldmateriaal minder dan 1 minuut en is de verscheidenheid aan clips uitstekend. Je kunt clips downloaden in MP4-formaat in de resolutie van je keuze, variërend van HD tot 4K.

3. 4K stock video’s van Dareful

Dareful heeft een mooie verzameling stock videomateriaal voor je klaarstaan. De website heeft honderden 4K stock videoclips die je gratis kunt downloaden en voor elk doel kunt gebruiken. Het mooie is wel dat al het videomateriaal is gemaakt door de oprichter van Dareful, Joel Holland. Je kunt onder meer gebruik maken van spectaculaire dronebeelden en videomateriaal van landschappen. Alle inhoud is gratis, maar wordt beschikbaar gesteld onder de Creative Commons Attribution 4.0 International-licentie. Dit betekent dat je wel een bronvermelding moet plaatsen bij het videomateriaal.

4. De mooiste luchtbeelden via Videezy

Wil jij vooral aan de slag met mooie luchtbeelden? Dan kun je uitstekend terecht bij Videezy. Dit platform biedt een mooie verzameling MP4 clips in HD en 4K resolutie, samen met 4K Adobe After Effects-sjablonen. Let erop dat een deel van de luchtbeelden gratis gebruikt mag worden en een ander deel onder de betaalde inhoud van de website valt. Je kunt dus prima gratis beeldmateriaal verkrijgen via de website, maar voor bepaalde inhoud moet je betalen om de rechten te krijgen. Voordeel hiervan is wel dat de videobeelden minder vaak voorkomen op internet, waardoor je materiaal wat unieker is.

5. Een ruime inhoudsbibliotheek bij Videvo

Videvo is een website die eigenlijk draait op de bijdragen van anderen. We kennen dit principe ook onder de websites voor stockfoto’s. Zo kennen we bijvoorbeeld Dreamstime, waarop creatievelingen hun foto’s aan kunnen bieden. Videvo is een vergelijkbaar principe. De inhoudsbibliotheek bestaat vooral uit videomateriaal dat is aangeleverd door hobbyisten. Zeker de moeite waard om hier eens een kijkje te nemen, want er zit indrukwekkend materiaal bij.

Toch liever aan de slag met uniek videomateriaal?

Je kunt prime gebruik maken van stock videomateriaal voor op social media. Toch, hierbij is er wel altijd het risico dat meerdere partijen gebruik maken van dezelfde beelden, waardoor je posts niet echt uniek zijn. Wil jij wel aan de slag met uniek videomateriaal, maar weet je niet goed hoe je het aan moet pakken? Wij helpen je verder! Neem gerust contact met ons op.