De top 10 meest gedownloade apps

Meest gedownloade app

De afgelopen 10 jaar hebben we er behoorlijk wat apps bijgekregen. We leven in een tijd waarin er werkelijk overal een app voor wordt ontwikkeld. Wil je afvallen, stoppen met roken, beter focussen op het werk? Er is een app voor! Niet eentje, maar wel honderd! Je kunt werkelijk van alles op je telefoon of tablet zetten, van praktische en slimme oplossingen tot vermakelijke en soms verslavende spelletjes. We hebben miljoenen nieuwe apps mogen verwelkomen in de AppStore en de PlayStore. Toch is er een duidelijke top 10.

Apps van Facebook zijn populair

Dat Facebook groot is, dat wisten we natuurlijk al. Facebook behoort tot de sociale kanalen die gewoonweg onmisbaar is voor velen. Dit geldt zeker niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven. Steeds meer ondernemingen zijn gaan promoten en adverteren via de sociale kanalen en hebben hier veel succes uit weten te halen. Wanneer we kijken naar het eerste deel van de top 10 meest gedownloade apps van de afgelopen 10 jaar, dan zien we de eerste plaatsen ingenomen worden door Facebook en door apps die van Facebook zijn:

  1. Facebook
  2. Facebook Messenger
  3. WhatsApp Messenger
  4. Instagram

Snapchat staat er ook goed voor!

Niet de hele top 10 bestaat natuurlijk enkel uit Facebook en andere apps die in het bezit van Facebook zijn. We mogen zeggen dat Snapchat het ook helemaal niet verkeerd doet. Deze is namelijk te vinden op de vijfde plaats in de top 10 meest gedownloade apps in de afgelopen 10 jaar. Helemaal niet slecht! De zesde plek in de lijst is voor Skype en Skype is natuurlijk eigendom van Microsoft. Jaarlijks wordt er meer en meer gebruik gemaakt van Skype, zowel voor particulier als zakelijk contact.

Twitter levert behoorlijk in

Facebook doet het erg goed, zoals je natuurlijk ook kunt zien aan het feit dat Facebook de eerste vier plekken van de top 10 pakt. Helaas doen niet alle sociale netwerken het even goed. Ze zijn dan ook zeker niet allemaal terug te vinden in deze top 10 meest gedownloade apps in de afgelopen 10 jaar. Het laatste deel van de top 10 ziet er als volgt uit:

7. TikTok

8. UC Browser

9. YouTube

10. Twitter

Twitter heeft dus behoorlijk in moeten leveren, al behaalde Twitter in 2018 nog wel 1,2 miljard dollar winst en had het een omzet van 3 miljard. We kunnen direct concluderen dat Pinterest helemaal niet terug te vinden is in de top 10 en ook LinkedIn zien we niet terug. Hierbij mag wel gezegd worden dan LinkedIn bij veel ondernemers enkel op de computer terug te vinden is en niet in de vorm van de app.

Facebook hoort in je social media plan

Je hebt in deze tijd echt een social media plan nodig als je het nog wilt kunnen winnen van je concurrentie. De top 10 laat je zien dat je Facebook zeker op moet nemen in je social media plan. Wil jij het maximale uit Facebook halen, maar weet je niet goed hoe? Volg eens een Facebook training bij ons!