Handige tips om kopiërende concurrenten tegen te gaan

Je bent trots op het werk dat je neerzet; of het nu gaat om een geschreven tekst, een gemaakte videoproductie of het opbouwen van een volledige website. Je steekt er veel tijd en energie in, en dan is het natuurlijk heel vervelend als iemand zonder moeite een kopietje maakt en er eigenlijk met jouw werk vandoor gaat. Hoe ga je hier nu mee om?

Ben jij klaar met die copycats?

Heb jij er genoeg van dat iemand anders er zo makkelijk vandoor gaat met iets waar jij veel werk aan hebt gehad? Dan zijn deze tips echt voor jou bedoeld!

Loslaten

Een kopiërende concurrent kan je helemaal in zijn of macht hebben door jouw werk te jatten. Schrijf je gedachten hierover op en geef namen aan de copycat zelf, en aan de acties van deze copycat. Wat vind je er nu echt van? Benoem het en je zal zien dat het kopieergedrag geen macht meer heeft over jouw gedrag.

Bekijk het objectief

Pak het lijstje erbij en bekijk alle punten eens objectief. Klopt het allemaal wel wat jij erover denkt? Zet er ook iets positiefs tegenover. Iemand kan jouw blogs en werk kopiëren, maar kopieerwerk zal nooit zo sterk en uniek zijn als het origineel.

Bel de copycat op

Je kunt natuurlijk ook gewoon de telefoon pakken en de copycat bellen en aanspreken op de gekopieerde tekst.

Jij bent de beste

Bekijk het nog eens van een andere kant. Hoe is het met jouw kwaliteiten gesteld als een ander het wil stelen? Dan moet het wel erg goed zijn. De copycat geeft je dus eigenlijk een compliment. De copycat heeft jouw werk nodig, omdat hij of zij het zelf nooit zo goed zou kunnen.

Kijk eens naar jezelf

We ergeren ons het meest aan dingen van anderen die wij zelf ook doen. Kopieer jij nooit iets? Haal jij nooit je informatie uit online publicaties van anderen? Soms is accepteren beter dan ertegen vechten.

Hou jezelf kwalitatief hoogwaardig en copycats zullen je bewonderen. Zo werkt dat eenmaal. Natuurlijk kan je je kwaliteiten nog verder verbeteren door een social media training bij ons te volgen.