7 Nuttige LinkedIn statistieken

LinkedIn is natuurlijk hét netwerk voor professionals waar veel voordeel uit te halen is. Wanneer je het goed aanpakt, dan kun je zeker een mooie uitbreiding van je klantenkring realiseren door gebruik te maken van LinkedIn. Dan is het wel belangrijk dat je je LinkedIn page goed organiseert.

Houd deze LinkedIn statistieken altijd in gedachten

Nieuwe LinkedIn statistieken zorgen voor weer wat meer inzicht in wat nu echt belangrijk is, en dan met name met betrekking op je bedrijfsprofiel. Wij geven je een overzicht van de 7 meest belangrijke statistieken.

  • LinkedIn leden die een profielfoto van zichzelf toevoegen aan het profiel krijgen gemiddeld 14 keer meer profielbezoekers dan leden die een andere afbeelding gebruiken.
  • Professionals die skills hebben aangegeven in het profiel krijgen gemiddeld 13 keer meer profielbezoekers dan leden die geen skills hebben ingevuld.
  • Leden van LinkedIn die in het profiel een helder overzicht geven van de opleidingen die zij hebben gevolgd mogen gemiddeld 10 keer meer profielbezoekers op het profiel ontvangen dan de leden zonder weergave van opleidingen.
  • Het toevoegen van je branche levert je gemiddeld 15 keer meer profielweergaven op.
  • Het schrijven van een LinkedIn summary van meer dan 40 woorden vergroot de kans dat je weergegeven wordt in de zoekresultaten op LinkedIn.
  • Professionals die lid zijn van groepen en hier ook actief in zijn krijgen 15 keer meer bezoekers op het profiel dan de LinkedIn leden die niet aan groepen deelnemen.
  • Van alle recruiters geeft 42 procent aan dat zij ervaringen met vrijwilligerswerk zien als officiële werkervaring.

LinkedIn training

Dit is natuurlijk slechts een overzicht van de LinkedIn statistieken waar jij als professional je voordeel mee kunt doen. Wil jij echt alles weten over LinkedIn en over hoe je dit sociale netwerk optimaal inzet voor je eigen succes en dat van je bedrijf? Volg dan eens een LinkedIn training.