Blogs maken LinkedIn nóg populairder

LinkedIn blijft groeien, en dat is natuurlijk goed nieuws voor iedereen die succesvol is, wil worden of wil blijven op dit sociale netwerk voor professionals. In 2015 waren er maar liefst 318 miljoen gebruikers van LinkedIn. De groei van LinkedIn is vooral goed te zien aan het aantal dagelijkse inloggers. In 2014 logde 0,3 miljoen mensen dagelijks in op hun account. In 2015 waren dit er 0,4 miljoen.

LinkedIn blijft groeien

Dat LinkedIn blijft groeien, dat is duidelijk. Toch hebben de meeste ‘oudere’ sociale netwerksites in 2015 juist wat moeten inleveren. Hoe krijgt LinkedIn het dan wel voor elkaar om te groeien? Dit heeft vooral met innovatie te maken. Deze sociale netwerksite werkt voortdurend aan het realiseren van nieuwe mogelijkheden. Het netwerk groeit vooral omdat er steeds meer mogelijkheid tot interactie is en omdat er een stijging is in het content dat er te halen valt. Daarnaast spelen de blogs een heel grote rol in het succes van LinkedIn.

LinkedIn blogs trekken aan

LinkedIn biedt tegenwoordig ook de mogelijkheid tot het plaatsen van blogs. Steeds meer professionals leggen de focus op het bloggen en ondertussen zijn er ook al diverse politici die regelmatig blogs op LinkedIn plaatsen. Daarnaast wagen ook steeds meer directeuren zich hieraan en het blijkt dat deze blogs echt bijdragen aan het succes. Sterker nog, het zijn juist de blogs die ervoor zorgen dat meer mensen dagelijks inloggen op LinkedIn.

Dat wordt bloggen!

Als jij dus meer uit je LinkedIn wilt halen, dan wordt het echt tijd dat je je gaat focussen op het bloggen. Denk wel goed na over je onderwerpen, want de content in deze blogs is natuurlijk ook erg belangrijk. Houd rekening met keywordgebruik, maar let ook op wat nu echt interessant is. Voor welke informatie willen mensen nu speciaal inloggen? Onderzoek dit eens in combinatie met jouw specifieke branche en maak hier slim gebruik van.

Leer LinkedIn optimaal kennen

Om LinkedIn voor jou te laten werken moet je eigenlijk bekend zijn met alle ins en outs van het sociale netwerk. Wil jij LinkedIn optimaal leren kennen? Kies dan voor onze speciale LinkedIn training.