5 tools waarmee je in no-time een zakelijk blog schrijft

Zakelijk bloggen is voor de één een eitje en voor de ander een noodzakelijk kwaad dat zorgt voor stress, frustratie en liters zweet in de handen. We moeten eerlijk zijn: niet iedereen is er goed in en niet iedereen vindt het leuk om te doen. Wel is het in deze tijd zeker nodig om een actief zakelijk blog te hebben.

Gebruik deze praktische tools

Waar problemen zijn, zijn oplossingen. Heb je moeite met bloggen, dan zijn er eindeloos veel tools die je een eindje op weg kunnen helpen of je de nodige ondersteuning bieden. Hieronder vind je 5 van deze praktische tools.

1. Scribefire

Scribefire is een add-on voor Firefox, Chrome, Opera & Safari die het plaatsen van een blog makkelijker maakt. Je kunt Scribefire rechtstreeks vanuit de browser openen en snel blog samenstellen dat je gemakkelijk op je website kunt plaatsen. Maak je gebruik van een Mac? Dan is Whiteroom een uitstekend alternatief.

2. Evernote

Velen hebben er al eens van gehoord of mee gewerkt, want Evernote is zeer populair. Ideeen voor je zakelijke blogs komen vaak op de meest vreemde momenten voorbij in je gedachten. Je hebt lang niet altijd de mogelijkheid om er direct mee aan de slag te gaan. Met Evernote kun je niet alleen die informatie vastleggen op je computer, maar deze ook synchroniseren met alle andere apparaten, zodat de informatie toegankelijk is, waar je ook bent.

3. Flickr

We zien vaak zakelijke blogs voorbij komen waar foto’s bij gepubliceerd zijn die niet bepaald van hoge kwaliteit zijn. Ook zien we fotomateriaal voorbij komen waarvan direct duidelijk is dat de blogger de auteursrechten niet heeft. Wanneer je fotomateriaal ‘leent’ kan dit leiden tot een rechtszaak. Flickr is een ideale tool om gebruik te maken van goede foto’s voor je blogs. Met creative commons kunt je kiezen uit verschillende licentie-opties in plaats van simpelweg een online afbeelding ‘lenen’. Het bespaart veel ellende.

4. Postplanner

Met Postplanner kun je alle inhoud op Facebook en Twitter vinden, plannen en posten. Je kunt in populaire mappen zoeken om best presterende inhoud op internet te vinden. Nooit meer zoeken naar die perfecte post of tweet. Blader gewoon door, controleer de sterbeoordelingen en plan de inhoud. Je kunt ook zoeken in de enorme database met statusideeën om te helpen met de promotie van je blogcontent.

5. Feedly

Er is geen betere manier om inspiratie op te doen voor je blogs als het lezen van andere blogs. Je komt zo veel ideeen tegen dat je waarschijnlijk voorlopig niets tekort komt aan inspiratie voor je eigen posts. Feedly is een ideale tool om informatie te beheren of samen te voegen uit andere blogs. Je kunt je abonneren op honderden blogs en ze verschijnen allemaal op één plek, namelijk in Feedly! Zo hoef je nooit meer last te hebben van stress wegens een gebrek aan blogonderwerpen. Natuurlijk zijn andere blogs wel alleen bedoeld ter inspiratie en niet om (gedeeltelijk) over te nemen.

Je blogs toch liever laten schrijven?

Sommige mensen kunnen alle hulp van de wereld krijgen en nog steeds te maken krijgen met bloed, zweet en tranen bij het schrijven van blogs. Dat kan niet de bedoeling zijn. Behoor jij tot deze mensen? Dan is je blog uitbesteden waarschijnlijk een betere optie.