Goede tips voor je content strategie

Een goede content strategie is heel belangrijk in deze online tijd. Maar hoe geef je je content strategie nu goed vorm? Ieder bedrijf pakt dit natuurlijk aan zoals dit het best past bij de onderneming. Toch zijn er wel een aantal zaken die in iedere content strategie thuis horen.

Punten voor content strategie

Als het gaat om je strategie en planning, dan zijn er een aantal zaken die hier zeker in moeten worden opgenomen. Wij geven je 5 belangrijke punten.

1. Niche blogs

Schrijf twee blogberichten per week gericht op jouw niche. Houd je boodschap gericht op inhoud die jouw lezers interessant zullen vinden, of het nu gaat om tips, handleidingen of bijvoorbeeld adviezen. Je weet natuurlijk zelf het best waarmee je jouw lezers aan kunt spreken. Injecteer je eigen persoonlijkheid in elk blog en laat je lezers, volgers en fans de echte jij leren kennen.

2. Posten op Facebook

Plaats minstens één keer per dag iets op je Facebook-pagina, afhankelijk van de beste tijden om te posten. Door de resultaten van eerdere posts te meten kun je goed ontdekken wanneer jouw doelgroep het meest actief is. Dat zijn de momenten waarop jij interessante inhoud moet delen.

3. Wissel inhoud

Het is belangrijk om inhoud steeds te wisselen. Dit valt niet altijd mee, zeker niet als je onvoldoende inspiratie hebt. Wil je meer ideeën opdoen? Dan kun je ook gebruiken van ons boekje ‘101 posts voor op social media’.

4. Zorg voor consistentie

Consistentie is de sleutel tot een succesvolle marketingstrategie voor social media. Het maken van een checklist geeft je de dagelijkse routekaart. Zeker wanneer je meerdere sociale kanalen actief wilt houden is het aan te raden om een goede social media planning te maken. Zo weet je zeker dat je consistent blijft en dat al je activiteiten goed in de dagelijkse agenda passen.

5. Houd je doel vast

Jouw dagelijkse doel is om het bewustzijn te verhogen, loyaliteit en verhoogde zichtbaarheid te creëren. Het resultaat is om een ​​eindeloze stroom leads naar je website te genereren. Houd dit doel vast, bij alles wat je doet, en zorg ervoor dat je content strategie niet afwijkt van dit doel.

Hulp nodig?

Behaal jij niet de doelen die je wilt behalen met je content? Of ben je misschien niet zo zichtbaar op social media als je graag zou willen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.