5 Tips om beter op social media te zijn

Je hebt een optimale aanwezigheid op social media nodig om er veel resultaat uit te halen. Regelmatig horen wij van bedrijven dat sociale kanalen voor hen niet werken. Zij hebben het geprobeerd en het heeft alleen maar geld gekost in plaats van opgeleverd. Dus, social media werkt niet! Sociale kanalen werken zeker wel, voor elk bedrijf, maar als je onvoldoende aanwezig bent blijf je achter. Dan kan het inderdaad zo zijn dat je niets uit je social media activiteiten en investeringen haalt. Zonde, want het is zeker mogelijk!

Gebruik deze tips voor een betere aanwezigheid

Haal je niet het maximale uit social media? Dan is het goed om aandacht te besteden aan het maximaliseren van je aanwezigheid op social media. Dit kun je op meerdere manieren doen. Wij geven je graag 5 tips voor het verbeteren van je aanwezigheid op de sociale kanalen.

1. Wees authentiek en zorg voor échte waarde

Denk voordat je aan de slag gaat met social media marketing goed na over waarom mensen social media überhaupt gebruiken. Hoewel er uitzonderingen zijn, loggen maar weinig mensen in op Facebook of Pinterest om met hun favoriete merken te chatten. In plaats daarvan zijn ze er om te socializen, om foto’s van vrienden en familie te bekijken en om iets leuks te doen of te vinden. Dit is iets om rekening mee te houden. Als je wilt slagen, moet je vriendschap sluiten met je publiek. Ontwikkel een imago dat je fans leuk vinden en waarmee ze graag communiceren. Je wilt als ‘vriend’ gezien worden en niet als marketeer. Dus, wees authentiek en bied échte waarde door je als vriend op te stellen.

2. Zorg voor geloofwaardigheid

Het is gemakkelijk om een ​​account voor je merk aan te maken. Upload gewoon een logo, voer de naam van je bedrijf in en je bent klaar. Maar, geloofwaardigheid opbouwen is veel moeilijker dan dat. Vanity heeft geen plaats op sociale media, dus je moet verder gaan. Laat eerst zien dat je een echt persoon bent en niet alleen een merkaccount. Natuurlijk, er zijn momenten waarop je een ‘officiële’ merkreactie moet presenteren. Toch, laat voor dagelijkse interactie vooral zien dat je een echt mens bent. Dit is zeker belangrijk wanneer je een ondernemer met een relatief klein bedrijf bent. Wees toegankelijk. Zo zorg je voor een goede geloofwaardigheid en betrouwbaarheid. Daar pluk je de vruchten van.

3. Kom niet te hard binnen

Er zijn veel dingen die je wel moet doen op social media, maar er zijn natuurlijk ook wel wat zaken die je vooral niet moet doen. Het is niet verstandig om te hard binnen te stampen op social media. Veel marketeers zijn té enthousiast en té gedreven. Hierdoor komen zij al snel ‘schreeuwerig’ over en worden zij gezien als dé aandachttrekkers op social media. Dit spreekt niet in je voordeel. Het breekt al je geloofwaardigheid af en neemt de waardering voor je bedrijf en merk weg. Gebruik niet overdreven veel hashtags, blijf niet in herhaling vallen en strooi niet met promoties. Als je té aanwezig bent, dan gaat dit juist ten koste van je positieve aanwezigheid op social media.

4. Maak geweldige inhoud

Het creëren van geweldige inhoud kan je social media verkeer verdubbelen. Als je geen inhoud maakt die het verdient om te worden gedeeld, dan zullen mensen het niet delen. Zo eenvoudig is het! Werk hard aan het creëren van geweldige inhoud en deel het op het juiste moment.

5. Gebruik hoogwaardige afbeeldingen

Zonder afbeeldingen zou het internet een heel andere (en saaie) plek zijn. Zorg er dus voor dat je bij het maken van inhoud enkele boeiende foto’s of afbeeldingen toevoegt om ervoor te zorgen dat je de aandacht van je fans trekt. Bovendien neigen sociale kanalen naar visuele inhoud en is de kans groter dat je slaagt als je krachtige afbeeldingen in je inhoud opneemt. Het toevoegen van een afbeelding vergroot jouw kans op succes, maar alleen als de visuals van hoogwaardige kwaliteit zijn.

Vergroot jouw impact op social media

Je kunt je impact op social media vergroten door goed te werken aan je aanwezigheid. Zo haal je meer resultaat uit je inspanningen en dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait. Ben jij actief op social media, maar haal je er te weinig resultaat uit? Volg eens een social media training bij ons en je zal zien dat je resultaten snel optimaliseren!