Hier haal je de beste rechtenvrije foto’s voor blogs vandaan

Zakelijke blogs werken het best voor je bedrijf wanneer je goed beeldmateriaal toevoegt. Hierin heb je natuurlijk meerdere mogelijkheden. Je kunt zelf foto’s maken als je een goede camera hebt, maar je kunt uiteraard ook kiezen voor het gebruik van bestaande foto’s. In dit laatste geval is het belangrijk dat je rekening houdt met de rechten die op foto’s kunnen zitten. Lang niet alle foto’s die je via bijvoorbeeld Google kunt vinden zijn rechtenvrij. Waar kun je nu het best je rechtenvrije foto’s vandaan halen?

Download hier je rechtenvrije foto’s

Er zijn meerdere websites waarop je terecht kunt voor gratis rechtenvrije foto’s. Natuurlijk zijn er ook betaalde websites, zoals Dreamstime en Shutterstock. Zeker wanneer je aardig wat fotomateriaal in de maand nodig hebt kunnen de kosten hiervoor aardig oplopen. Het is dan ook vaak wenselijk dat de rechtenvrije foto’s gratis kunnen worden gedownloade. Dit kan op de volgende 5 websites.

1. Unsplash

Unsplash biedt een zeer ruim assortiment foto’s die eenvoudig ingedeeld zijn in handige categorieën. Hierdoor kun je altijd vrij snel vinden wat je zoekt. Deze website biedt je de mogelijkheid om de foto’s gratis te downloaden. Unsplash moedigt wel aan dat je de maker van de foto vermeld bij de foto, maar dit is geen verplichting.

2. Pixabay

Pixabay heeft ook een enorm bestand aan fotomateriaal. Zoek je naar foto’s van de natuur, van bepaalde producten, van mensen of bijvoorbeeld dieren? Alles is terug te vinden in het bestand van Pixabay. De foto’s kunnen eenvoudig op het gewenste formaat worden geselecteerd, waarna je de foto van jouw keuze kunt downloaden en kunt gebruiken zoals jij het wilt. Zijn er echt geen passende rechtenvrije foto’s op Pixabay te vinden? Dan geeft de site betaalde alternatieven van Shutterstock aan.

3. Pexels

Pexels gaat een stapje verder. Hier kun je niet alleen goed terecht voor kwalitatief hoogwaardig fotomateriaal, maar je kunt hier ook rechtenvrije video’s downloaden. Ideaal wanneer je ook eens video content wilt delen, maar er zelf niet veel voor voelt om video content te maken. Attributie is niet vereist bij Pexels, maar er bestaat wel een mogelijkheid om gesponsorde foto’s te kopen. Dit heb je dus zelf in de hand.

4. Freepik

Freepik is de ideale site wanneer je een vectorafbeelding nodig hebt. Je kunt op deze website alle juiste bronnen voor deze afbeeldingen vinden. Gebruikers hebben de mogelijkheid om vector-, stockfoto’s en PSD-bestanden gratis te downloaden. Freepik biedt ook de mogelijkheid om premium lid te worden en toegang te krijgen tot nog meer afbeeldingen met een betaald maandelijks abonnement. Dit is echter in geen geval een verplichting.

5. Morguefile.com

Morguefile.com is een fijne site om mee te werken. Je kunt alles vrij makkelijk terugvinden en in een mum van tijd heb je een mooie rechtenvrije foto op je computer staan. Het aanbod is veelzijdig en je kunt makkelijk foto’s zoeken op basis van keywords. Morguefile.com is volledig gratis in gebruik voor iedereen.

Zorg voor goede blogs én goed beeldmateriaal

Een blog scoort altijd beter wanneer deze voorzien is van goed beeldmateriaal. Kan of wil je zelf geen kwalitatief hoogwaardige foto’s maken? Dan zijn de rechtenvrije foto’s van bovenstaande websites altijd een goede optie. Natuurlijk is de kwaliteit van je blog zelf ook heel belangrijk als je optimale resultaten wilt behalen. Kan of wil je zelf geen blogs schrijven? Dan kun je jouw zakelijke blogs laten schrijven door ons.