Zuckerberg deelt interessante Facebook-nieuwtjes

Gisteren vond de F8 ontwikkelaarsconferentie van Facebook plaats en als we Mark Zuckerberg mogen geloven, dan zit er nog heel veel nieuws aan te komen op Facebook. Tijdens de conferentie maakte hij duidelijk dat er hard wordt gewerkt aan augmented reality (AR) functies op het sociale netwerk en het begint allemaal met nieuwe camerafilters.

Diverse filteropties zijn gepresenteerd

Mark Zuckerberg heeft uitgebreid verteld over de nieuwe camerafilters. Zo zou er een functie moeten komen die een lijst om een foto kan plaatsen en deze lijst zou zich aan moeten passen aan de omgeving. Daarnaast moeten de gezichten van personen op de foto kunnen worden veranderd en komen er filters die echt een compleet ander plaatje van een foto maken. Een mooi voorbeeld hiervan was wel het zogenaamde Nike-filter. Hierbij wordt de persoon op de foto voorzien van een hoofdzweetband en er kan een hardlooproute worden getoond die (zogenaamd) is afgelegd door de persoon. Er komen meer sport gerelateerde filters aan, zoals bijvoorbeeld ook een filter speciaal van Manchester United.

Aan de slag in de bèta

Bij de F8 conferentie werd direct bekend gemaakt dat ontwikkelaars niet lang meer hoeven te wachten tot zij daadwerkelijk de eigen filters kunnen gaan ontwerpen in de Facebook AR Studio software. Sterker nog, de ontwikkelaars mogen per direct beginnen! Wel is het zo dat het allemaal voor alsnog een bèta is.

AR wordt steeds belangrijker binnen Facebook

Met groot enthousiasme heeft Mar Zuckerberg te kennen gegeven dat AR steeds meer zichtbaar zal zijn en een steeds grotere rol zal gaan spelen op Facebook. Diverse filters die werden gepresenteerd lieten al knappe staaltjes AR-techniek zien. Zo werd er door Zuckerberg een foto van een kom soep getoond en een filter zorgde ervoor dat er haaien rond deze kom begonnen te zwemmen. Bijzonder realistisch en daarom ook zo bizar! Iets anders dat heel interessant is, is wel de optie om 2D beelden in een handomdraai om te zetten in 3D beelden. Dit zou zeker ook voor bedrijven een goede ontwikkeling zijn, zeker ook omdat het mogelijk zal worden om informatieblokken in deze nieuwe driedimensionale ruimte te laten zweven.

Leuk voor de game liefhebbers op Facebook

Facebook is natuurlijk ook een belangrijk platform voor gamers. Ook voor hen had Mark Zuckerberg goed nieuws. Nog dit jaar zal het ook mogelijk worden om AR-spellen, waar bijvoorbeeld ook het populaire Pokémon GO onder valt, op het Facebook platform aan te gaan bieden.

Wij zijn heel benieuwd!

Natuurlijk zijn wij heel benieuwd, en enthousiast natuurlijk! Uiteraard houden we alle ontwikkelingen in de gaten. Kun jij met al die Facebook-nieuwtjes wel een opfrissertje gebruiken om het sociale netwerk optimaal in te kunnen zetten voor je bedrijf? Volg dan eens een Facebook training. Wij bieden je meerdere interessante mogelijkheden aan.