360 graden VR-video’s op YouTube?

Virtual Reality (VR) wordt steeds interessanter. We zijn dan ook niet blijven steken in de tijd waarin we enkel konden plaatsnemen in een virtuele achtbaan. Nee, tegenwoordig is alles mogelijk in virtual reality. De meest uiteenlopende films en video’s nemen ons mee in een bijzondere wereld.

YouTube wil meedoen!

YouTube heeft laten weten dat er op dit moment hard gewerkt wordt om meer mogelijkheden te bieden op het gebied van 360 graden virtual reality video’s. Zij willen het mogelijk maken dat de livebeelden, die worden opgenomen met 360-gradencamera’s, kunnen worden afgespeeld. Kijkers hebben niet meer nodig dan een speciale bril om de video’s in 3D te bekijken. Deze hoeven overigens niet duur te zijn. Google Cardboard is bijvoorbeeld een goede optie, en kost nog geen tientje.

360 graden video’s livestreamen

Er zijn al veel 360 graden VR video’s te vinden op YouTube. Deze video’s kun je al livestreamen. Echter, het is duidelijk dat deze video’s nog niet erg geschikt zijn voor de grotere doelgroep. Ze zijn eerder bedoeld om de maker van de video een beeld te geven van wat hij of zij nu eigenlijk opgenomen heeft, en hoe dat eruit ziet. Hier moet verandering in komen. YouTube werkt er hard aan, maar of het daadwerkelijk allemaal gaat lukken, en wanneer het dan mogelijk is om deze VR video’s goed te bekijken, is nog niet bekend.

Ideaal voor ondernemers!

Een dergelijke verbetering in YouTube zou natuurlijk ook ideaal zijn voor ondernemers die bedrijfsvideo’s op het platform plaatsen. Je kunt je onderneming op een heel andere manier voor gaan stellen aan het publiek. Je kunt de kijker daadwerkelijk meenemen en rondleiden door het bedrijf. Ideaal om een geweldige sfeer en beleving te creëren.

YouTube Training

Natuurlijk kan je nu ook al meer dan voldoende doen op YouTube om succes te boeken voor jouw onderneming. Wil jij precies weten hoe? Onze YouTube training zorgt ervoor dat jij helemaal up to date bent!