Wordt Disney de nieuwe eigenaar van Twitter?

De verwachting is dat Twitter al binnen 1 tot 2 maanden overgenomen gaat worden. Het is maar net wie bereid is om  een bod te doen dat past bij de verwachtingen van Twitter. Het sociale netwerk denkt toch wel aan 30 miljard dollar. Ter vergelijking; LinkedIn heeft een waarde van 26 miljard dollar op de markt en WhatsApp heeft een marktwaarde van 22 miljard dollar.

Interesse vanuit Disney

Social media overnames zijn geheel niet vreemd. In de meeste gevallen is het een techbedrijf dat een dergelijk netwerk overneemt. Nu komt er uit een wat onverwachte hoek ook interesse, namelijk van de kant van The Walt Disney Company. Het wereldberoemde bedrijf zou al in gesprek zijn gegaan over de kosten en de gevolgen van een Twitter-overname met een financieel adviseur.

De invloed van Jack Dorsey

Jack Dorsey is natuurlijk vooral bekend als topman van Twitter. Wat veel mensen niet weten is dat hij inmiddels ook alweer drie jaar behoort tot de raad van commissarissen van, je raadt het al, Disney! Dit maakt de interesse van Disney in een Twitter-overname misschien al wat minder onverwacht.

Komt er een Twitter overname?

Er zijn redenen te bedenken waarom het overnemen van Twitter door Disney een logische stap zou zijn, maar er zijn ook redenen te noemen die tegenspreken. Twitter is de laatste tijd sterk aan het ontwikkelen op het gebied van foto’s en video’s, waardoor het heel goed zou kunnen dat Disney hier groot voordeel mee kan doen. Disney staat immers bekend om (vooral) video’s. Aan de andere kant zou het wel wat vreemd zijn om Twitter onder te brengen bij een onderneming die zelf ook al volledig actief is in de wereld van foto en video. Hierdoor zou Twitter meer omzet gaan maken met het materiaal van Disney, en ook hier zitten weer voor- en nadelen aan.

Het enige mediabedrijf op de lijst

Er is inmiddels al een hele lijst met potentiële kopers. Disney valt wel op tussen de andere gegadigden, omdat dit het enige mediabedrijf is. Andere namen die op de lijst te vinden zijn, zijn Microsoft, Google, Verizon en Salesforce. Uiteindelijk zal het erom gaan wie het hoogste bod neer wil leggen.

Grote verandering op komst?

Het is natuurlijk geheel af te wachten wat er met Twitter gebeurt. Er is nu niet te voorspellen in hoeverre Twitter zal gaan veranderen na een eventuele overname. Natuurlijk houden wij de zaken goed in de gaten en kan je altijd kiezen voor onze Twitter training om helemaal up to date te blijven.