Zo geef je jouw Twitterprofiel een boost!

We zien het vaak gebeuren dat ondernemers heel enthousiast aan de slag gaan met een account op Twitter om het vervolgens bijna even snel weer los te laten. Zonde, want er liggen veel kansen voor het oprapen op Twitter. Een veel gehoorde reden is wel dat ondernemers geen voordelen ervaren van het Twitterprofiel. Dit heeft niets te maken met Twitter zelf, maar alles met jouw inzet.

7 Tips om je Twitterprofiel een boost te geven

Als je de eerste maand veel aandacht besteed aan Twitter en vervolgens een maand helemaal niet, dan kun je ook geen topprestaties verwachten van je Twitterprofiel. Het gaat nu eenmaal niet vanzelf. Social media, en dan met name ook het halen van successen met social media, kost tijd. Wij hebben 7 praktische tips verzameld om je Twitterprofiel een boost te geven.

1. Zorg voor een goede basis op je Twitterprofiel

Als jij je Twitterprofiel opent, zie je dan direct jouw bedrijfsnaam staan en een afbeelding van je logo? Of zie je een nickname staan met een afbeelding van een ei? Dit is natuurlijk een heel verschil! Zorg er altijd voor dat je aan zowel je naam als je avatar goed herkenbaar bent.

2. Houd je Twitterprofiel dagelijks actief

Je Twitterprofiel links laten liggen voor een week of langer is gewoonweg not done als het om een zakelijk account gaat. Zorg dat je dagelijks actief bent en niet met één tweet per dag, maar met minimaal 8 tweets per dag (elk werkuur eentje). Overdrijf het ook niet. 25 tweets per dag is echt aan de hoge kant. Lukt het je niet om zoveel te tweeten? Dan kan je het ook uitbesteden.

3. Gebruik de juiste hashtags

Tweets zonder hashtags zijn tegenwoordig zo goed als waardeloos. Het is belangrijk om hashtags te gebruiken en hierbij ook te letten op de relevantie en de effectiviteit van de hashtags die je gebruikt.

4. Tag de juiste personen in je tweets

Personen taggen in tweets is heel goed, maar zorg er dan ook wel voor dat je de juiste personen een tag geeft. Kies deze Twitter gebruikers bewust op basis van de inhoud van je tweet.

5. Zorg ervoor dat je er écht bent

Eens per uur een minuut je account openen op een tweet te plaatsen en daarna weer te verdwijnen is niet aan te raden. Het is namelijk ook belangrijk dat je snel en passend antwoord geeft op vragen van andere Twitter gebruikers. Bedrijven die binnen een uur antwoord geven worden aanzienlijk beter gewaardeerd dan bedrijven die hier een halve dag of langer de tijd voor nemen.

6. Zorg voor goed beeldmateriaal

Er verschijnen steeds meer foto’s op Twitter en het is goed om aan deze trend mee te doen. Let er wel op dat je fotomateriaal van hoge kwaliteit is en dat jij er de rechten over hebt of toestemming hebt van de persoon die de rechten in handen heeft. Dit voorkomt veel ellende.

7. Maak goed gebruik van linkjes

Linkjes kunnen veel voor je doen. Een voordeel is dat je tegenwoordig geen ruimte meer hoeft te reserveren in je tweet zelf om een link toe te kunnen voegen. Het is heel handig om gebruik te maken van bit.ly, waarbij je statistieken kan inzien en linkjes eenvoudig kan inkorten.

Meer tips voor een succesvol Twitterprofiel?

Wil jij meer uit je zakelijke Twitterprofiel halen en ben je benieuwd wat jij nog kan doen om deze te optimaliseren? Dan kun je een Twitter training volgen. Uiteraard ben je ook voor uitbesteden bij ons van harte welkom.