5 Tips voor meer views op YouTube

Een bedrijfsvideo op YouTube is ideaal, maar je hebt er niet zoveel aan als het niet of nauwelijks bekeken wordt. Je wilt nieuwe klanten aantrekken en dat betekent dat je veel views nodig hebt. Elke kijker kan een nieuwe klant worden, maar dan moet je deze wel op de juiste wijze aanspreken in je bedrijfsvideo.

Meer enthousiaste kijkers

De volgende 5 tips zorgen ervoor dat jij meer views krijgt die je ook daadwerkelijk iets op gaan leveren.

1. Upload regelmatig

Eén video is niet voldoende. Ken je dat, dat je een video op YouTube kijkt en dat je je ineens afvraagt of de maker nog meer van die leuke video’s heeft? Dan is het natuurlijk fantastisch als die video’s er ook echt zijn. Dit moet jij ook zien te bereiken. Probeer dus minimaal eens per week een nieuwe video te plaatsen.

2. Hou het kort

Korte filmpjes met een overload aan informatie zijn niet erg geliefd. De kijker raakt de interesse al snel kwijt en vertrekt zonder de video af te kijken. Prop niet teveel informatie in een enkele video, maar verspreid de boodschappen over meerdere video’s.

3. Gebruik andere social media

Delen-delen-delen! Waarschijnlijk heb je ook accounts op andere sociale netwerken, zoals Twitter en Facebook. Deel je videolink zoveel als je kan!

4. Wat willen ze weten?

Onderzoek wat je potentiële klanten willen weten en geef antwoord in je video. Mensen zoeken voortdurend naar antwoorden. Geef het antwoord en je hebt ze te pakken!

5. Een geweldige thumbnail

Een thumbnail is het plaatje dat bij je video wordt geplaatst als preview. Maak deze zo interessant mogelijk, zodat ze eigenlijk wel ‘moeten’ kijken.

Wil jij het beste uit je YouTube-producties halen? Volg dan onze speciale YouTube training!