5 video ideeën om uit te werken

Video is al aardig een echte ‘must’ aan het worden voor bedrijven. Natuurlijk, andere content blijft belangrijk. Het is goed om verschillende soorten inhoud aan te spreken, zoals blogs, whitepapers en bijvoorbeeld infographics. Toch mag video zeker niet vergeten worden in je marketingplan, want video’s worden steeds krachtiger. Je kunt natuurlijk veel verschillende soorten video’s maken om voldoende te variëren en een breed, relevant publiek aan te spreken.

Denk eens aan deze video ideeën

Weet jij dat video wel 20 procent meer aandacht krijgt dan een standaard zakelijk blog? Video’s bereiken tot wel drie keer zo veel mensen! Daarnaast zal het niet lang meer duren voordat 80 procent van al het internetverkeer voor consumenten zal worden bepaald door video’s. Het punt is duidelijk: je hebt video’s nodig! Maar hoe ga je ermee aan de slag? Waar maak je een video over? Wij geven je graag alvast 5 goede video ideeën.

1. Live video

Live video is makkelijk te maken en een ideale manier om veel mensen direct aan te spreken. Wel is het verstandig om goed te oefenen, zodat je zeker weet dat het goed gaat en dat je zelfverzekerd overkomt. Professionaliteit voor alles! Maar liefst 64 procent van de consumenten geeft aan in het afgelopen jaar eens een live video van een bedrijf te hebben bekeken en 84 procent geeft de voorkeur aan een live video boven een blogpost.

2. How to..

Eén van de meest effectieve video’s zijn de zogenaamde how to-video’s. Mensen leren graag nieuwe dingen en vinden het fijn om nieuwe dingen te leren middels een video. Hoe werkt jouw product precies? Laat het zien in een how to-video! Video maakt het leren van iets nieuws makkelijker, leuker en sneller. How to-video’s kunnen de conversie met wel 20 procent verhogen.

3. Webinars

In iedere fase van het klanttraject kan een webinar een krachtig hulpmiddel zijn. Deze video’s helpen je om je bekendheid te vergroten én om relaties te overtuigen van het doen van een aankoop. Webinars worden door consumenten gezien als zeer waardevol en daar kun jij als bedrijf gebruik van maken. Maar liefst 78 procent van de kopers geeft aan dat een webinar hen wel eens heeft geholpen bij het maken van een aankoopbeslissing.

4. Merkvideo’s

Er zijn steeds meer bedrijven online te vinden en dat betekent dat het voor ieder bedrijf moeilijker wordt om zich te onderscheiden en om opgemerkt te worden door het juiste publiek. Eén van de beste manieren om op te vallen is om een merkvideo te maken, waarbij je de waarden, de cultuur en de dagelijkse activiteiten van jouw bedrijf in beeld brengt. Mensen nemen graag een kijkje achter de schermen, dus neem je doelgroep mee en laat zien wie jij bent. Zo bouw je makkelijker een goede emotionele band op met je doelgroep. Bedrijven met een positieve, sterke emotionele band met de doelgroep krijgen wel 3 keer zo veel mond-tot-mondreclame dan bedrijven die een zwakkere emotionele band met de doelgroep hebben.

5. Gepersonaliseerde video’s

Last but not least.. Gepersonaliseerde video’s! We leven in een tijd waarin ‘hoe persoonlijker, hoe beter’ geldt en daar kun je effectief op inspelen met gepersonaliseerde video’s. Op dit moment houdt slechts 12 procent van de bedrijven zich bezig met deze vorm van video, waardoor het zeker ook nog iets is waar je mee opvalt. Een gepersonaliseerde video van slechts 30 seconden is vaak al voldoende om een trouwe volger en loyale klant voor je te winnen.

Ga zeker aan de slag met deze video ideeën

Er zijn natuurlijk nog veel meer video ideeën te bedenken. Wat vooral heel belangrijk is, is dat je het opvallend maakt. Doe niet hetzelfde als je concurrent, maar volg je eigen pad. Focus jij nog niet op video? Dan is nú het moment om daarmee te beginnen. Natuurlijk kunnen wij je hierbij helpen. Neem gerust contact met ons op om te ontdekken wat wij voor jou kunnen betekenen.