Zó win je tijd op social media

Tijd winnen op social media: het is een wens van velen. We kennen het dan ook allemaal wel. We zijn lekker bezig op social media met de activiteiten die wij moeten uitvoeren, maar ondertussen dwalen we voortdurend af. Uiteindelijk besteden we meer tijd aan social media dan nodig zou zijn. Maar hoe kun je nu tijd winnen op social media?

Wij geven je 5 praktische tips!

Iedere activiteit op social media is goed, maar je moet je ook nog bezig kunnen houden met je core business, toch? Dit gaat zeker op voor de kleinere bedrijven die de social media volledig zelf verzorgen zonder hier een speciaal iemand voor in dienst te hebben. Wij geven je 5 tips om de tijd die je aan social media besteedt binnen de perken te houden.

1. Ga niet multitasken

Multitasken gaat ten koste van je productiviteit en concentratie. Als je met meerdere zaken tegelijk bezig bent, dan kosten deze taken je meer tijd dan wanneer je ze één voor één uit zou voeren. Ga dus niet multitasken op social media.

2. Plan je posts van tevoren in

Je kunt eens een moment in de week prikken om al je posts voor de komende week in te plannen op de gewenste momenten. Als je dit eens per week doet, dan heb je daar de rest van de week geen omkijken meer naar. Het kost je minder tijd dan wanneer je meerdere keren per dag je sociale accounts moet openen op iets te posten.

3. Check de statistieken

Het is zonde om steeds opnieuw tijd te besteden aan iets dat niet werkt voor jouw bedrijf. Juist daarom is het zo belangrijk om de statistieken met regelmaat even te checken. Welke posts werken wel en welke posts werken niet? Zo voorkom je dat je tijd blijft investeren in een strategie die geen resultaat oplevert.

4. Houd je tijd bij

We zijn vaak te lang met social media bezig, omdat we ons niet bewust zijn van de tijd. Als we bewuster met de tijd om zouden gaan, dan zouden we ook minder tijd aan de sociale kanalen besteden. Een goede manier om tijd te winnen op social media is dus door je tijd bij te houden. Zet een wekker of druk een stopwatch aan. Zo krijg je elke dag meer inzicht in de tijd die je aan social media besteedt, waardoor je ook steeds meer opties ontdekt om de tijd te beperken. Het terugbrengen van je social media tijd wordt een nieuwe uitdaging waar je alleen maar beter van wordt.

5. Leer nee zeggen

Weet je dat maar liefst 4 op de 10 mensen niet het vermogen heeft om nee te zeggen? Dat zijn er aardig wat! Het zijn vooral ook deze mensen die alle taken in de schoenen geschoven krijgen die eigenlijk helemaal niet tot hun verantwoordelijkheden behoren. Dit gebeurt ook zo op social media. Voor deze mensen geldt dat zij veel tijd kunnen besparen door op een positieve manier te leren afwijzen en zich alleen met de eigen taken op social media bezig te gaan houden.

Effectief omgaan met social media

Het komt zeker voor dat mensen te veel tijd kwijt zijn aan social media omdat zij gewoonweg niet goed weten hoe social media precies in elkaar steken. Dit is eenvoudig op te lossen, bijvoorbeeld door eens deel te nemen aan één van onze social media trainingen.