4 tips om meer klanten naar je Instagram Shop te krijgen

Steeds meer bedrijven gaan met Instagram aan de slag en organiseren een Instagram Shop. Dit sociale netwerk groeit gestaag door. Het is dus zeker een goed idee om ook aan de slag te gaan met Instagram Shopping. Maar… er zijn wel een aantal zaken om rekening mee te houden. Het is namelijk niet zo dat je van het ene op het andere moment een grote groep klanten binnenhaalt via Instagram. Geef het tijd en zorg ervoor dat je elke kans aangrijpt om meer klanten naar je Instagram Shop te krijgen.

Hoe krijg je meer klanten in je Instagram Shop?

Het werven van klanten is niet nieuw, maar voor velen wel nieuw als het om Instagram Shopping gaat. Op dit sociale kanaal, dat toch voor het grootste deel draait om beeldmateriaal, ligt de aanpak anders dan je waarschijnlijk gewend bent. Hoe trek je nu meer klanten naar je Instagram Shop? Wij geven je graag 4 tips!

1. Creëer een seizoen gebaseerde collectie

Hashtags gebaseerd op de seizoenen doen het altijd erg goed en daar kun jij voor je Instagram Shop goed gebruik van maken. Maak een seizoen gebaseerde collectie en presenteer deze door gebruik te maken van seizoen gebonden hashtags die op dat moment populair zijn. Een ideale manier om je shop onder de aandacht te brengen en meer mensen naar jouw content toe te trekken.

2. Kies de juiste promotionele acties

Acties zijn altijd goed, ook op Instagram. Wel is het belangrijk dat jouw promotionele acties écht opvallen. Je kunt je laten inspireren door de acties van anderen, maar laat je er niet door leiden. Jouw actie moet uniek, pakkend en opvallend zijn. Ontdek wat voor promotionele acties werken voor jouw doelgroep en ga daarmee aan de slag.

3. Maak gebruik van Live Shopping

Live Shopping is dé manier om meer spanning te veroorzaken bij potentiële klanten. Jij wilt dat jouw mogelijke klanten direct super enthousiast worden. Dit doe je het best door het lijntje tussen jou en de mogelijke koper zo kort mogelijk te maken. Instagram Live Shopping is hier perfect voor. Het zorgt niet alleen voor meer spanning en enthousiasme aan de kant van je potentiële klant, maar ook voor meer engagement.

4. Lanceer nieuwe producten

Instagram wordt vooral ook veel gebruikt door mensen die altijd op zoek zijn naar iets nieuws, zoals nieuwe trends, nieuwe producten en nieuwe ideeën. Maak hier gebruik van en probeer regelmatig nieuwe producten te lanceren op Instagram. Nieuwtjes weten altijd de aandacht te trekken, dus zorg voor de juiste boost met het gebruik van effectieve hashtags en je zult zien dat er meer mensen in jouw Instagram Shop te vinden zijn.

Volg eens een Instagram training

Instagram blijft groeien en komt met steeds meer mogelijkheden voor bedrijven. Er zijn dan ook nog veel meer kansen op het platform te vinden dan alleen Instagram Shopping. Wil jij weten hoe jij het maximale uit Instagram haalt voor je bedrijf? Volg dan eens een Instagram training bij ons!