Welk kanaal is het best voor jouw live video’s?

Live video’s worden met de dag populairder. We kunnen op veel verschillende kanalen live video’s posten en natuurlijk ook bekijken. Dit betekent zeker niet dat de resultaten overal gelijk zijn. Het kan best zijn dat jouw live video’s veel beter presteren op Facebook dan op Instagram, bijvoorbeeld. Kijk altijd goed naar wat bij jouw bedrijf past.

Welk kanaal past het best bij jouw bedrijf?

Wanneer we kijken naar de mogelijkheden voor het posten dan wel delen van live video’s, dan zien we dat Instagram, Facebook en YouTube toch wel de hoofdrol spelen. Voor welk sociale kanaal moet je nu kiezen voor jouw live video’s? Dit is afhankelijk van wat je precies wilt. Elk sociaal kanaal is anders. Wij geven je meer inzicht in de kenmerken van deze kanalen voor live video, zodat jij een goede keuze kunt maken.

Live video op Instagram

Live video op Instagram is ‘off the cuff’, zoals ze dat mooi noemen. De inhoud is trending en lekker luchtig. Zware onderwerpen horen niet echt thuis in Instagram live video’s. Een mooi voordeel is wel de 1 op 1 interactie met volgers tijdens live video’s en dit is niet overal mogelijk. Een ander pluspunt is wel dat je met Instagram live video alle mogelijkheden hebt om volledig te improviseren.

Live video op Facebook

Kies je voor live video op Facebook, dan heb je echt een eigen productie aan huis. De live streams op dit kanaal worden gezien als zeer professionele uitzendingen. Hierdoor is het ook goed mogelijk om wat serieuzere onderwerpen aan te snijden, al moet je er wel altijd rekening mee houden dat Facebook familie-vriendelijk is. Ook kinderen zijn, ondanks de regels, zeer actief op Facebook en het is belangrijk om hier aandacht aan te besteden.

Live video op YouTube

Wil je echt op en top professioneel, maar spreekt Facebook je niet direct aan voor je live video’s? Dan is YouTube live video de perfecte optie. Hier zorg je voor professionele streams van hoge kwaliteit. Daarnaast zijn er diverse populaire toepassingen, zoals videogamestreams, educatieve presentaties en nieuwsuitzendingen. YouTube is duidelijk wel het meest veelzijdig, dus je kunt er echt alle kanten mee op.

Hulp nodig bij het maken van videomateriaal?

Videomateriaal wordt steeds populairder, zowel live als vooraf opgenomen. Toch vinden veel bedrijven het nog best lastig om een goede video in elkaar te zetten. Wij kunnen je hier natuurlijk bij helpen! We hebben alles in huis voor een professionele video, waaronder een green screen. Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het maken van je zakelijke videomateriaal? Neem dan gerust eens contact met ons op.