Stappenplan online training maken

Een online training maken neemt tijd in beslag. Het is belangrijk om meerdere fases te doorlopen, zodat je zeker weet dat je online training goed in elkaar zit en een hoge kwaliteit laat zien. Veel ondernemers denken vooral te gemakkelijk over het maken van een online training. Juist dit zorgt ervoor dat de online training nooit afgerond wordt, omdat je in uitstelgedrag terecht komt. Een goed stappenplan helpt je om je online training echt af te ronden en te gaan aanbieden.

Gebruik ons stappenplan voor online trainingen

Wil jij een online training maken? Dan kun je gebruik maken van ons handige stappenplan voor het maken van online trainingen. Hieronder vind je ons stappenplan, bestaande uit 7 eenvoudig te doorlopen stappen.

1. Kies jouw trainingsonderwerp

Je cursusonderwerp moet iets zijn waar je dol op bent. Als je niet gepassioneerd bent over je onderwerp, zal dit te merken zijn aan de kwaliteit van je training. Kies dus voor het ideale onderwerp, waar je zelf heel enthousiast over bent.

2. Zorg ervoor dat je cursusidee een hoge marktvraag heeft

Je wilt niet wekenlang (of langer) bezig zijn met het ontwikkelen van een online training die vervolgens niemand wil volgen. Check dus goed of er voldoende vraag is voordat je ermee aan de slag gaat.

3. Zorg voor goede leerresultaten

Een online training draait om leren. Dit is iets anders dan vertellen. Maak er dus geen vertel-training van, maar een echte leertraining. Dit verhoogt je reputatie en zorgt ervoor dat cursisten graag terugkomen voor een volgende training.

4. Selecteer en verzamel je cursusinhoud

Let op. Dit is de stap waarin veel makers van online trainingen in uitstelgedrag terecht komen. Het is belangrijk om jezelf er echt even toe te zetten, zodat je verder kunt. Dus, plan tijd in om je trainingsinhoud te selecteren of verzamelen en doe het dan ook echt op deze tijd.

5. Structureer je modules en cursusplan

Dit is de fase waarin je al je inhoud bekijkt en begint met het groeperen van de inhoud. Je brengt structuur aan en zorgt ervoor dat alles logisch in elkaar steekt. Dit is een tijdrovende fase, maar wel een fase die je echt niet over mag slaan.

6. Volledig uitwerken van je online training

Je online training bestaat nu al in grote lijnen. Het is nu tijd om het volledig te gaan uitwerken. Hier en daar wil je misschien nog iets toevoegen, maar het grootste werk zal uit schrappen bestaan. Verwijder alle ‘loze inhoud’ en maak er opnieuw een kloppend geheel van.

7. Je prijs bepalen

Als je online training helemaal af is, dan is het zaak om een prijs te bepalen. Het eerste belangrijke punt is om niet te hoog in te zetten. Als je online training te duur is, dan zal niemand het geld ervoor over hebben. Mensen kennen jou nog niet en zijn dus ook niet bekend met de kwaliteit van je online training. Houd de prijs dus betaalbaar. Anderzijds, hanteer ook geen extreem lage prijs. Dit zorgt er juist voor dat het ongeloofwaardig wordt, waardoor mensen vooraf al niet veel van je online training verwachten. Kies dus voor een prijs die goed betaalbaar is, maar waarmee je ook wel serieus genomen wordt.

Waar ga jij je online training aanbieden?

Nu je online training klaar is en je hebt je prijs bepaald, kun je de online training gaan aanbieden. Heb je er al over nagedacht waar je dit wilt gaan doen? Wij kunnen je zeker aanraden om dit te doen via het platform van Skillba. Kijk gerust eens op Skillba.com en ontdek de veelzijdige mogelijkheden!