Onderwerpen voor je live video? 5 tips!

Live video

Live video wordt steeds beter bekeken, waardoor ook steeds meer bedrijven zich er met grotere regelmaat me bezig houden. Hoe meer live video’s je organiseert, hoe beter het is. Hier komt alleen vaak wel een probleempje bij kijken, want op den duur raak je een beetje door je onderwerpen heen. En nu? Geen nood! Er zijn nog tal van onderwerpen te bedenken die je aan kunt spreken tijdens je live video’s.

Gebruik deze tips voor je live video’s!

Onderwerpen voor live video’s bedenken kan best lastig zijn, zeker als je al veel gedaan hebt. Bedenk je ook dat niet elke live video direct een vast onderwerp hoeft te hebben. Er is ruimte voor improvisatie! Daarnaast kun je vaak met onderwerpen aan de slag waarvan je meerdere live video’s kunt doen. Wij hebben een aantal tips voor je, zodat je weer voldoende inspiratie hebt voor het organiseren van je live video’s.

1. De vraag- en antwoordsessie

Probeer een live vraag-en- antwoordsessie. Stel tijdens de stream vragen of gebruik de Vragen-sticker in Verhalen om eerder vragen te vinden. Heb je even geen inspiratie om direct een vast onderwerp aan te spreken? Dan is dit een perfecte optie. Je laat vooral de kijkers aan het woord en reageert zelf. Jij bent de expert, dus het antwoorden zal geen probleem voor je zijn. Er komen ook gegarandeerd zaken voorbij waar je weer nieuwe onderwerpen voor volgende live video’s uit kunt halen.

2. Geef tips en adviezen

Luister eens goed naar je klanten. Welke vraag krijg jij nu vaak gesteld? Vragen die vaker worden gesteld wijzen op zaken die niet helemaal duidelijk zijn. Daar vind je onderwerpen voor je live video’s in! Door goed te luisteren naar wat je doelgroep zegt of vraagt kun je vaak al makkelijk weer een heel lijstje aan onderwerpen opstellen.

3. Tijd voor een sneak peek!

Sneak peeks zijn populair! Geef eens een kort kijkje in een aankomend project, toon een stukje van je kantoorruimte of denk eens aan de nieuwe vergaderruimte die net open is. Je hoeft het ook zeker niet binnen de deuren te houden. Wat dacht je van een kijkje uit het raam? Je kunt letterlijk overal een sneak peek van maken en mensen houden ervan. Uiteindelijk zijn we allemaal nieuwsgierig aangelegd, niet waar?

4. Betrek je team

Je hoeft niet altijd alleen op een live video te zitten. Juist de mensen waarmee je dagelijks samenwerkt kunnen de beste verhalen vertellen, tips delen en weetjes overbrengen aan de kijkers. Betrek je team en laat hen eens aan het woord of laat hen eens wat vragen beantwoorden van kijkers. Zo laat je de kijkers direct beter kennismaken met het team dat om jou heen staat, terwijl je zelf weer een mooie live video kunt vullen.

5. Zet influencers in

Gebruik de meest trendy influencer(s) van jouw merk om een ​​live uitzending te hosten op jouw zakelijke account of op hun eigen account. Influencers worden niet voor niets influencers genoemd. Zij hebben invloed op je doelgroep en daar kun jij je voordeel mee doen. Je kunt ook eens samen met een influencer het beeld op. Besteed wel voldoende aandacht aan het kiezen van de juiste influencer(s).

Ga nooit zomaar live!

Naast onze tips willen we je ook nog een don’t toeschuiven. Ga nooit zomaar live, zonder voorbereiding. Heb je nooit eerder een video opgenomen? Ga dan zeker niet direct live. Neem eerst een aantal video’s op. Analyseer de video’s. Oefen en verbeter. Een onprofessionele live stream kan je meer kosten dan je denkt en dat wil je niet. Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het maken van sterke, professionele video’s? Neem dan gerust eens contact met ons op.