Video inhoud wordt dé vorm van social media inhoud

Social media inhoud is er in alle soorten en maten. Dat is ook precies waar social media voor staat. Als bedrijf kun je er alle kanten mee op. Je kunt er je blogs delen, je kunt er producten verkopen (social commerce), je kunt er contacten onderhouden met je doelgroep en klanten, je kunt er foto’s delen van je bedrijf of je medewerkers en je kunt er natuurlijk volop promoten. Natuurlijk is de ene post populairder dan de andere en voor bedrijven is het vooral belangrijk om goed te kijken naar wat werkt. Iedere doelgroep is immers anders. Houd wel voortdurend in gedachte dat video inhoud zal domineren in de toekomst.

Video inhoud wordt het meest interessant gevonden

Video-inhoud is één van de meest boeiende vormen van inhoud en zal binnenkort social media domineren. Volgens meerdere studies is het een duidelijke winnaar ten opzichte van alle andere soorten inhoud. Of het nu gaat om korte video’s, zoals die populair zijn op TikTok of Stories, of om lange inhoud op YouTube: video’s zijn de toekomst van inhoud op sociale media. Sterker nog, er zijn partijen die ervan overtuigd zijn dat social media voor het grootste deel uit video inhoud zal gaan bestaan, op zeer korte termijn.

Meer dan 4/5 wordt video inhoud!

Volgens een onderzoek van Cisco zal in 2022 maar liefst 82 procent van alle online inhoud videocontent zijn. Dit laat duidelijk zien hoe belangrijk het is om video inhoud te gaan gebruiken om relevant te blijven op het gebied van sociale media. Nu al zijn er aardig wat social media gebruikers die van video naar video scrollen, waarbij de posts met tekst gewoonweg overgeslagen worden. Deze manier van social media gebruiken wordt steeds sterker, waardoor je als bedrijf gewoonweg niet meer voldoende effect bereikt met enkel tekstuele posts. Het is tijd om je op video inhoud voor social media te gaan focussen!

Neem video inhoud op in je social media strategie

Als je momenteel geen video’s maakt, dan wordt het nu echt wel tijd dat je ze opneemt in je content strategie voor social media. In de nabije toekomst zullen video’s de sociale kanalen domineren en bedrijven die achterblijven zullen dit zeker gaan merken. Je kunt natuurlijk klein starten, bijvoorbeeld door aan de slag te gaan met Instagram Stories. Gebruik Instagram Stories niet alleen voor reguliere social media inhoud, maar zeker ook voor promotionele inhoud. Van alle Verhalenfuncties (videomateriaal) op social media is Instagram Stories nog altijd het meest populair. Weet je niet goed hoe je hiermee moet starten om er ook succes mee te bereiken? Dan helpen wij je natuurlijk graag! Volg eens een Instagram training bij ons!