Een platform voor online trainingen gebruiken?

Online trainingen hebben in het afgelopen jaar flink aan populariteit gewonnen. De online programma’s waren al in trek, maar de coronacrisis heeft de populariteit echt razendsnel doen toenemen. We moesten massaal thuis blijven, thuis werken en ons vooral in de eigen omgeving vermaken. Het beste cadeau wat je jezelf dan kunt geven is het cadeau van zelfontwikkeling. Daar heb je een online training voor nodig in deze tijd. Niet vreemd dat er ook steeds meer partijen zijn opgestaan die online trainingen en programma’s aan willen bieden. Dit doe je het best via een platform, maar waarom is dat eigenlijk zo?

Online trainingen aanbieden via diverse wegen

Je hebt eindeloos zitten ploeteren om een online training of programma in elkaar te knutselen. Het resultaat mag er zijn. De kwaliteit ligt hoog en het biedt echt meerwaarde aan iedereen die de online training afneemt. Dus dan? Dan wil je het gaan aanbieden. Hier heb je meerdere mogelijkheden in. Je kunt een online programma aanbieden via je eigen website. In de regel is dit alleen effectief als je website al supergoed loopt en ook bekend staat als webwinkel voor trainingen en programma’s. Voor de meeste bedrijven gaat dit niet op. Je kunt je online programma ook aanbieden via social media of een advertentiesite. Dat wordt dan weer snel onbetrouwbaar gevonden, waardoor de kans groot is dat het succes uit blijft. Zonde van al je werk!

Het opbouwen van een uniek publiek is overweldigend

Waar gaat het nu vaak verkeerd? Het gaat vaak verkeerd bij het opbouwen van een uniek publiek. Je staat nog niet bekend als maker van online programma’s. Jouw bestaande publiek komt dus niet vanzelf bij jou terecht voor een online training. Met online trainingen spreek je een heel nieuw publiek aan het vooral het opbouwen van dit publiek is overweldigend. De vaardigheden die nodig zijn om een ​​publiek op te bouwen zijn totaal anders dan die de vaardigheden nodig zijn om een ​​online cursus te maken. Toch is het belangrijk om deze twee te combineren als je echt succes wilt bereiken.

Je hebt de beste content marketing vaardigheden nodig

Wanneer heb je het nu over een mooie lijst met prospects? Over het algemeen wordt er wel gesproken van een goede lijst wanneer hier 3.000 namen op staan. Je hebt echt alle content marketing vaardigheden nodig om een dergelijke lijst op te bouwen. Als je die hebt, en dat is voor de meesten niet het geval, dan kost het gemiddeld 2 jaar om deze lijst op te bouwen. Het opbouwen van deze lijst wordt bijna een fulltime opdracht. Hoe zit het dan met de aandacht voor outreach? Je moet inleveren als je op alles tegelijk wilt focussen. Dit is niet wat je wilt. Jij wilt gewoon direct jouw online training aanbieden en een goed publiek bereiken. Dan kies je voor het aanbieden van jouw online programma op een platform dat hier speciaal voor ontwikkeld is.

Je online training aanbieden op een platform

Er zijn uitstekende platforms die bekend staan om het aanbieden van online trainingen, programma’s, workshops, e-books en meer. Deze platforms hebben al een goed publiek opgebouwd en mensen bewegen zich vanzelf naar deze platforms als zij bijvoorbeeld een online training willen volgen. Hoe geweldig zou het zijn als jouw training daar tussen staat? Je hoeft zelf niet aan de slag met het eindeloos opbouwen van een lijst met prospects, maar je vaart mee op de kwaliteiten van het platform. Ideaal! Je kunt direct starten met geld verdienen met jouw online training. Kijk, dat is waar je het voor gedaan hebt!

Kies voor een betrouwbaar platform!

Natuurlijk is het wel belangrijk om je platform bewust te kiezen. Let goed op de functies van het platform en stel ook zeker dat mensen kunnen betalen via het betrouwbare iDEAL. Dit wekt vertrouwen en geeft de verkopen een boost. Wij kunnen je het platform van Skillba zeker aanraden voor het aanbieden van je online trainingen. Neem gerust eens een kijkje op de website van Skillba.