SocialRecap: Stackbouwers, De Kluis en het Insta-ei

Ook deze week is er weer veel gebeurd op social media.  Zo is de Kamer van Koophandel gestart met haar vier-delige serie Stackbouwers, is ‘De Kluis’ helemaal hot en is het Insta-ei eindelijk uitgekomen. Benieuwd? In deze social recap geven wij je het laatste social media nieuws, dus lees gauw verder!

Instagram ei

Eindelijk is het Instagram-ei uitgekomen! Het opengebarsten ei dat in aanloop naar de Super Bowl meerdere scheuren vertoonde, heeft een boodschap van de Amerikaanse non-profitorganisatie Mental Health America onthuld. In de video die werd gepubliceerd op het Instagram account van het ei is te zien hoe het ei breekt door sociale druk. Daarna worden mensen die met stress worstelen opgeroepen om daar met iemand over te praten. Check het filmpje van het Insta-ei hieronder.

Google+ prive gedeelte

Google+ verdwijnt voor consumenten op 2 april 2019, maakt Google bekend op zijn website. Google+ is een sociaal netwerk dat moest concurreren met Facebook. In oktober liet de techgigant al weten dat het sociale netwerk verdwijnt, nadat er een groot lek werd ontdekt. Vanaf 7 maart is het dan ook niet meer mogelijk om Google + te gebruiken. Maar wil jij nog wel even gauw je data, zoals foto’s die op Google+ staan bewaren? Dan heb je nog tot 2 april de tijd! De zakelijke omgeving van Google+ blijft nog wel bestaan.

KvK Stackbouwers

In de vier-delige serie Stackbouwers van de KVK neemt YouTuber Veras Fawaz ons mee in de wereld van het snelle geld van succesvolle jonge ondernemers. Hij onderzoekt wat hen drijft en wat hen zo succesvol heeft gemaakt door ze het hemd van het lijf te vragen. Het is dus de plek waar ondernemers terecht kunnen voor inspirerende video’s die net even iets verder gaan. Bekijk in onze blog de eerste afleveringen terug.

WhatsApp groepen functie

WhatsApp werkt aan een nieuwe privacyfunctie die moet voorkomen dat gebruikers ongewild worden toegevoegd aan groepsgesprekken. De nieuwe functie zou een privacymenu met de vraag ‘Wie kan mij toevoegen aan groepen?’ toevoegen. Vervolgens kan de gebruiker aangeven door alleen contacten of zelfs niemand ongevraagd toegevoegd te worden aan een groepsgesprek. Zo kom je dus nooit meer ongewild in zo’n vervelende en drukke groepsapp terecht.

De Kluis

Het Youtube kanaal Stuktv kwam afgelopen maanden met de nieuwe online serie ‘De Kluis’, waarin elke aflevering een team van drie bekende Nederlanders probeert er met de inhoud van de kluis vandoor te gaan. Deze serie is een ongekend succes! De kluis staat op een groot afgesloten terrein dat 24 uur per dag wordt bewaakt door Giel, Thomas en Stefan van StukTV. De opbrengst is bestemd voor goede doelen die gesteund worden door de Nationale Postcode Loterij. Heb jij de serie al gezien? Hieronder de video!

Frozen 2

Ps. Leuk voor je kids: de trailer van Frozen 2 staat online, dus… let it go!

Quote van de week

Fietsen leer je niet door boeken te lezen… Social media marketing wel?