Lego Life: het sociale netwerk van Lego

Er zullen nog genoeg mensen zijn die bakken vol met Lego op zolder hebben liggen, maar binnenkort hoeft men niet meer alleen te spelen met de welbekende Legoblokjes. Behalve films en videospellen, komt Lego nu met een eigen social media platform speciaal voor jongere kinderen: Lego Life.

Lego Life

Lego introduceert een nieuwe social media-app, Lego Life, waarmee kinderen foto’s en video’s kunnen plaatsen van hun eigen Legocreaties. Hierop kunnen zij ook de creaties van anderen liken en delen. De app is speciaal ontwikkelt voor kinderen tussen de zeven en twaalf jaar, die nog te jong zijn voor Facebook, Instagram en Snapchat.

Spelen met Lego stimuleren

De makers van de app willen niet dat de kinderen alleen maar met de app spelen. Rob Lowe, directeur van Lego Life, geeft aan dat er een klein risico genomen wordt bij het introduceren van deze nieuwe app. Er is namelijk een app gecreëerd waarbij er gevraagd wordt om de iPad voor twintig minuten opzij te leggen om iets van Lego te bouwen. Kinderen blijven zo echt aan het spelen en zitten niet de hele dag achter een schermpje.

Controle en veiligheid

Lego geeft aan dat Lego Life veilig is voor kinderen en dat de risico’s van internetgebruik voor hen zo goed als niet aanwezig zijn. Voordat een afbeelding online komt, wordt deze drie keer gecontroleerd. De afbeelding wordt gescand door een computer en ook mensen bekijken of de foto door de beugel kan en of dat deze veilig is voor kinderen.

Ook op andere manieren worden er maatregelen genomen om mogelijke ordinaire inhoud te voorkomen. De emoji’s zijn versimpeld en emoji’s die iets seksueels kunnen betekenen, zoals de aubergine en de perzik, zijn niet te vinden.

Focus op de doelgroep

Voor de makers van de app zal het een hele klus worden. De directeur van Lego Life denkt dat er weinig bedrijven zijn die zich op een doelgroep onder de dertien jaar focussen, omdat dat vrij lastig is. Deze leeftijdsgroep maakt al jaren de doelgroep van Lego uit en zij zijn dus het aangewezen bedrijf om zoiets te maken.

Vanaf maart in Nederland

Op dit moment is de app nog niet beschikbaar in Nederland, maar wel in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Amerika, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Denemarken. De planning is dat de app in maart in Nederland gelanceerd wordt.