De invloed van online video’s wordt steeds groter

Online video’s zijn booming! We kunnen echt niet anders zeggen. Je kunt Facebook niet openen zonder direct een video te zien. Ditzelfde geldt voor andere sociale kanalen, zoals Instagram. De laatste jaren zien we een flinke toename in de populariteit van video’s op social media. Bedrijven maken graag gebruik van deze trend. Dat is maar goed ook, want de invloed van video’s op social media wordt groter en groter!

Snapchat en Facebook zijn de koplopers

In Nederland is Instagram Stories zeer populair, ook onder bedrijven. Toch winnen Facebook en Snapchat het op internationaal niveau. Nu horen we je bijna denken dat Facebook ‘wel weer op 1 zal staan’, maar niets is minder waar. Op Facebook worden wereldwijd elke dag 8 miljard video’s bekeken. Dit staat gelijk aan ongeveer 100 miljoen kijkuren. Snapchat wint het, ruim! Op Snapchat worden namelijk dagelijks 10 miljard video’s bekeken.

Bedrijven moeten echt overstappen op video

We zien steeds meer video en steeds minder tekst en foto’s op social media. Dit is een trend die niet alleen de privé gebruikers opvalt, maar die ook zeker niet ongemerkt aan de deuren van bedrijven voorbij gaat. In 2018 hadden dan ook meer bedrijven een groter marketingbudget voor online video gereserveerd dan in 2015. Voor volgend jaar worden de budgetten naar verwachting nog wat opgeschaald, want als je het van je grootste concurrenten wilt (blijven) winnen heb je online video nodig.

Wat zeggen de voorspellingen?

Consumenten kijken steeds meer online video. De verwachting is dat er in 2020 meer reclame online bekeken zal worden als op televisie. Daarnaast zullen we in dat jaar sowieso meer online gaan kijken dan via de oude vertrouwde buis. Volgens kenners zal 2020 het jaar zijn waarin internet het voor het eerst gaat winnen van televisie. De voorspelling op dit moment is dat maar liefst 80 procent van al het verkeer op internet zal verlopen via online video. Dit geeft toch wel aan dat het nu echt tijd is voor bedrijven om te gaan focussen op online video.

Het moet allemaal steeds persoonlijker

De Nederlandse consument vindt het steeds belangrijker om een bedrijf in zekere mate te kennen voordat zij er zaken mee willen doen. Een mooi voorbeeld hebben wij recentelijk nog bij de hand gehad. Energieleverancier EnergieFlex ging in oktober 2018 failliet en zocht zelfstandig naar een energiemaatschappij die de klanten over kon nemen. Het bedrijf InnovaEnergie nam uiteindelijk de klanten van EnergieFlex over per 1 november 2018. Het overgrote deel van de EnergieFlex klanten had nog nooit gehoord van InnovaEnergie en besloot direct weer over te stappen naar een bekende energieleverancier.

Dit geeft aan dat het voor bedrijven steeds belangrijker wordt om consumenten op een persoonlijk niveau aan te spreken en kennis te laten maken met ‘het gezicht’ en het karakter van het bedrijf. Dit doe je het best via online video.

Moeite met het maken van online video’s?

Een goed deel van de bedrijven weet eigenlijk wel dat online video belangrijk is, maar weet gewoonweg niet hoe het aangepakt moet worden. Wie zet je voor de camera? Wat moet je zeggen? Welke houding neem je aan? Het valt niet altijd mee om een effectieve video te maken. Een goed begin is het halve werk. Wij helpen je graag met het maken van je eerste video. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.