Social monitoring: 5 handige tools

Meten is weten. Het klinkt heel cliché, maar we kunnen het toch niet vaak genoeg zeggen. Je moet je activiteiten en bijbehorende prestaties op social media blijven monitoren om steeds het maximale uit social media te kunnen blijven halen. Gelukkig zijn er tegenwoordig meer dan voldoende tools om te gebruiken voor het monitoren van social media.

Deze tools zijn zeker aan te raden

Er zijn eindeloos veel social monitoring tools die je kunt gebruiken, maar lang niet allemaal zijn zij even effectief. Wij hebben de 5 beste social monitoring tools voor je opgesomd.

1. How Sociable

Elk van je sociale sites wordt beoordeeld en krijgt een nummer op basis van de ‘zichtbaarheidsscore’ met deze praktische tool. Je kunt jezelf ook vergelijken met concurrenten en vervolgens je bevindingen downloaden naar een CSV-bestand. Een ideaal middel om in te zetten wanneer je steeds wilt blijven werken aan je sociale zichtbaarheid.

2.  MonitorThis

Wanneer je aan een zoekmachine denkt, dan denk je over het algemeen direct aan Google of hooguit aan Bing. Je bedenkt je eigenlijk niet dat er nog eindeloos veel andere zoekmachines online te vinden zijn. Iedere zoekmachine heeft eigen kennis, informatie en kwaliteiten te bieden. MonitorThis is een handige tool om in veel zoekmachines tegelijk te zoeken naar de juiste informatie. Voer een keyword in en binnen enkele seconden zie je de resultaten uit maar liefst 25 verschillende zoekmachines. Nog handiger: met één klik kun je alles lezen. Je hoeft dus niet daadwerkelijk alle zoekmachines nog zelf te bezoeken.

3. Hootsuite

Hootsuite is een social media management tool waarmee men social media platformen kan beheren, monitoren en analyseren. Ook kan men berichten op social media plaatsen en inplannen voor een later tijdstip. Ideaal voor ondernemers die alle social media platformen op één plek willen beheren. Dat maakt Hootsuite zo uniek, het is gratis en toch zoveel mogelijkheden!

4. Buffer

Buffer is een intuïtieve, gestroomlijnde social media management platform. Het platform en haar applicatie worden vertrouwd door merken, bedrijven, uitzendbureaus en individuen om te helpen bij het aansturen van betekenisvolle betrokkenheid en resultaten op sociale media. Buffers missie is mensen een grotere stem geven op social media.

5. Tweetdeck

TweetDeck biedt een uitgebreidere Twitter-ervaring door je meerdere tijdlijnen in één eenvoudige interface te laten zien. TweetDeck heeft een groot aantal geavanceerde functies die je helpen om alles uit Twitter te halen: meerdere Twitter-accounts beheren, Tweets inplannen om in de toekomst te plaatsen, Tweet-verzamelingen aanleggen en meer.

Je prestaties op social media verbeteren?

Het is goed om je prestaties op social media voortdurend te meten. Je ziet eenvoudig waar de verbeterpunten liggen. Toch is het  niet altijd duidelijk waarom er nog niet het maximale uit social media wordt gehaald. Wil jij je prestaties verbeteren, maar weet je niet hoe? Volg dan eens een social media training die bij je past.