Screencast video’s en live actie screencast op social media

Screencast video’s winnen aan populariteit op social media. In de basis zijn er twee varianten, namelijk de reguliere screencast video’s en de live actie screencast video’s. We zien dat bedrijven steeds vaker aan de slag gaan met deze soort video, waarmee je zeker goede indruk kunt maken op de kijker. Wat is een screencast video nu precies en wat is het verschil met de live actie variant? Wij vertellen je hier meer over en we vertellen je waarvoor je deze soort video’s het best kunt inzetten.

Wat is een screencast video precies?

Een screencast video kan het best worden gezien als een schermopname. Het is een digitale opname van een computerscherm, vaak met gesproken commentaar. Deze video vormt een eenvoudige lesmethode die regelmatig door technische bedrijven wordt gebruikt om een ​​softwareproduct onder de aandacht te brengen. Nu gaan ook ondernemingen uit andere branches ermee aan de slag.

Wanneer maak je gebruik van screencast video’s op social media?

Zoals gezegd waren het in eerste instantie vooral de technische bedrijven die screencast video’s deelden. Screencasts zijn dan ook misschien wel de meest efficiënte manier om uit te leggen hoe een bepaalde applicatie werkt. Het kan een uitdaging zijn om uit te leggen hoe je een app moet gebruiken met alleen woorden en afbeeldingen. Screencasts leiden kijkers door de exacte procedure, dus alles wat ze hoeven te doen, is volgen en doen wat ze zien. Dat maakt alles een stuk makkelijker. Bedrijven tonen nu ook op video hoe machines werken, hoe producten precies werken of hoe een dienst is vormgegeven. Eerst wordt de opname gemaakt. Vervolgens wordt deze opname afgespeeld, terwijl het opnieuw gefilmd wordt met het nodige commentaar erbij. Uiteindelijk is de screencast op deze manier voor heel veel branches geschikt.

Wat is dan precies een live actie screencast video?

Live actie screencast video’s combineren het beste van on-camera of on-screen video’s met screencast-video’s. Door heen en weer te schakelen tussen live actie en het computerscherm, kun je beide formaten benutten. Voor wie vooral ook een beetje persoonlijkheid aan de demonstratie willen toevoegen, is dit een trefzekere techniek. Met deze variant zorg je eenvoudig voor meer betrokkenheid en het opbouwen van een vertrouwensband met de kijker. Je hebt alle gelegenheid om jezelf als expert neer te zetten en dat is uiteindelijk de positie waar jij naartoe wilt.

Waarvoor gebruik je live actie screencasts?

Live actie screencasts zijn perfect voor YouTube-instructievideo’s en vlogs, omdat het direct het probleem van verveling oplost. Screencasts zijn effectief, maar missen vaak flair. Voor degenen die wat meer entertainmentwaarde willen, is een live action screencast de perfecte oplossing.

Wat heb je nodig voor een live actie screencast video?

Een reguliere screencast video kun je eenvoudig maken met een camera en een computerscherm. Voor een live actie screencast video heb je iets extra’s nodig, namelijk een handige tool met hybride video tools. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van YouTube Live voor je live actie screencasts. Een belangrijk voordeel hiervan is natuurlijk wel dat het gratis is. Het is ook mogelijk om live actie screencast video’s te maken met het populaire ZOOM.

Deel uitsluitend hoogwaardige videocontent

Videocontent gaat een steeds grotere rol spelen op de sociale kanalen. Dit is uitstekend, want videomateriaal is perfect om de meest uiteenlopende doelen te bereiken bij je doelgroep. Wel is het in alle gevallen belangrijk om ervoor te zorgen dat je videomateriaal van de beste kwaliteit is. Zorg voor scherp beeld en een kraakhelder geluid. Deel geen videocontent van slechte of matige kwaliteit, want dit kan je duur komen te staan. Natuurlijk helpen wij je graag als het om videocontent gaat. Neem gerust contact met ons op!