Live actie video’s: wanneer zet je ze in?

Er komen steeds meer soorten video’s bij die ideaal zijn voor op social media. We kennen bijvoorbeeld live actie video’s, animatievideo’s, whiteboard video’s en screencast video’s. Zo zijn er nog een aantal varianten die we steeds vaker terug gaan zien op social media. De grote vraag voor veel bedrijven is wel wat precies het verschil is. Daarnaast is niet altijd duidelijk wanneer je een bepaalde soort video nu het best inzet.

Wat zijn live actie video’s precies?

Live actie video’s kunnen het best omschreven worden als échte video’s. Er komt geen digitale bewerking aan te pas. Alles wat op de video te zien is, is echt zoals het is. Hierbij kan het gaan om stilstaande beelden, zoals van een omgeving, maar natuurlijk ook om bewegende beelden van locaties, mensen, verkeer en andere zaken. Live actie video’s kunnen heel breed in worden gezet, omdat zij bijvoorbeeld medewerkers in de spotlights kunnen zetten, de bedrijfsprocessen duidelijk in beeld kunnen brengen of de omgeving van het bedrijf kunnen presenteren. Je kunt er eigenlijk alle kanten mee op.

Live actie video’s kennen tal van doelen

We zien steeds vaker live actie video’s op social media verschijnen en dit is niet voor niets. Er kunnen eindeloos veel verschillende doelen worden bereikt met deze video’s. Zo kunnen live actie video’s worden ingezet voor het onderhouden van contact of om de kijker iets te leren, maar deze video’s kunnen ook informatief of juist grappig zijn. Je bent dan ook volledig vrij om je eigen, relevante invulling te geven aan deze soort video’s.

Wanneer gebruik je live actie video’s?

Live actie video’s behoren tot de beste manieren om een emotionele band met je kijkers te creëren. Dit is voor elk bedrijf belangrijk. Kijk maar eens naar instructievideo’s op YouTube en de prestaties daarvan. Ze scoren allemaal goed. Waarom? Omdat mensen personen van vlees en bloed zien, echte mensen. Dit zorgt voor een gevoel van empathie en begrip bij de kijkers. Precies dit maakt live actie video’s zo effectief. Je kunt ze inzetten voor tal van specifieke video’s, zoals:

  • Verkoopvideo’s
  • Welkomstvideo’s
  • Over Ons video’s
  • Promotievideo’s
  • Instructievideo’s

Wat heb je nodig voor het maken van een live actie video?

Om een ​​live actie video te maken heb je apparatuur nodig die live actie kan vastleggen. In de praktijk betekent dit gewoon een camera van goede kwaliteit. Afhankelijk van je budget en het gewenste uiterlijk, is een webcam, smartphone, tablet of een willekeurig aantal DSLR-camera’s voldoende. Je kunt echt een sterke video maken door alleen je telefoon te gebruiken, maar het gaat erom dat je weet hoe je je camera op de juiste manier gebruikt. De meest moderne smartphones zijn uitgerust met uitstekende camera’s, waardoor je de basis vaak al in handen hebt. Het gaat er vooral om dat je ontdekt op welke manier je deze camera inzet om de beste live actie beelden te verkrijgen.

Kies voor hoogwaardige, effectieve videocontent

Social media gaat steeds meer om videocontent draaien en dat betekent dat je als bedrijf echt niet achter kunt blijven. Live actie video’s behoren tot de meest effectieve soorten videocontent, maar ook tot de meest makkelijk te maken soorten. Ga er dus zeker mee aan de slag en haal er maximaal voordeel uit. Heb je hulp en ondersteuning nodig bij het maken van sterke videocontent? Wij staan voor je klaar! Neem gerust eens contact op voor meer informatie of advies.