7 Redenen om social media marketing in te zetten

social media marketing

Social media marketing speelt in veel bedrijven al jaren een rol. Toch zijn er ook nog steeds bedrijven die de kansen op social media links laten liggen. Zonde, want zonder bedrijfsaccounts op de sociale netwerken laat je echt veel goeds aan je neus voorbij gaan. In deze ‘online tijd’ mag je social media marketing eigenlijk niet meer overslaan.

Dáárom kies je voor social media marketing

Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen: social media marketing wérkt voor je bedrijf. Wij hebben de 7 belangrijkste redenen om social media marketing in te zetten voor je business nog eens op een rijtje gezet.

1. Je kunt niet achterblijven

Inmiddels maakt 96 procent van alle bedrijven binnen het MKB gebruik van social media marketing. Je kunt nu echt niet meer achterblijven.

2. Millennials aanspreken

Social media marketing is dé manier om millennials te bereiken. Maar liefst 1 op de 3 millennials gebruikt social media voor het aanspreken van bedrijven en het connecten met interessante ondernemingen.

3. Het belang van LinkedIn

Maar liefst 80 procent van alle social B2B leads komt binnen via LinkedIn. Als professional kun je eigenlijk gewoon niet meer zonder LinkedIn account.

4. Instagram voor betrokkenheid

Bedrijven die ‘magertjes’ kiezen voor social media marketing kiezen voor Facebook. Toch hoort Instagram er zeker ook bij. Het is zo dat de betrokkenheid bij merken op Instagram 10 keer groter is dan op Facebook.

5. Facebook voor referrals

Facebook is dan weer hét sociale netwerk voor het aantrekken van social referral traffic. Een kwart van alle verkeer komt hier vandaan.

6. Pinterest oriëntatie

Geloof het of niet, maar 93 procent van de Pinterest gebruikers maakt gebruik van dit sociale netwerk om aankopen te vinden. Men gaat via Pinterest op zoek naar interessante producten om vervolgens een aankoop te gaan doen.

7. Video content wordt belangrijker

Video content wordt steeds belangrijker voor bedrijven. Ook hier moet je eigenlijk goed in mee kunnen gaan. Inmiddels kiest al 87 procent van de online marketeers voor video marketing.

Kies voor social media marketing!

We hebben slechts enkele redenen benoemd om voor social media marketing te kiezen. Er zijn nog veel meer goede redenen te bedenken. Wij raken er niet over uitgesproken. Wil jij je wel gaan focussen op social media marketing, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Wij helpen je graag, bijvoorbeeld met een social media strategie. Neem gerust eens contact met ons op.