Optimaliseer je blogs: 5 tips

optimaliseer je blogs

Natuurlijk wil je zo veel mogelijk lezers bereiken met je blog. Dit gaat niet zomaar. Het is nodig om met meerdere zaken rekening te houden bij het schrijven van je blogs om ervoor te zorgen dat je een steeds groter bereik krijgt.

Je blogs optimaliseren

Door je blogs te optimaliseren kun je een steeds groter publiek bereiken met je blogs. Onthoud wel altijd dat dit tijd kost. Je kunt je oude blogs eens onder handen nemen om te optimaliseren, maar je nieuwe blogs kun je natuurlijk ook direct de juiste aandacht geven. Wij geven je 5 tips op je blogs te optimaliseren.

1. Rankingeffect

Google werkt niet altijd hetzelfde. Voorheen konden we nog aardig invloed uitoefenen op de rankings door specifieke keywords te gebruiken, maar dit wordt steeds lastiger nu we te maken hebben met Google RankBrain. Experimenteer met je blogs, pak diverse SEO-tricks aan en bekijk de effecten op je rankings. Zo weet je precies hoe je jouw blogs het beste kunt optimaliseren.

2. Titels optimaliseren

Heb je wel eens kritisch naar je titels gekeken? Soms is het heel goed om je blogtitels te optimaliseren. Heb jij bijvoorbeeld vorig jaar eens geschreven over de beste fietsen van een bepaald merk? Dan is het goed om er een jaartal aan toe te voegen. Ook het starten van een titel met een cijfer werkt in je voordeel.

3. Check links voor optimalisatie

De meest effectieve blogs bevatten links. Het is goed om interne en externe linkjes toe te voegen, maar vooral de externe links kunnen veranderen zonder dat je er erg in hebt. Je blog optimaliseren doe je al door je links regelmatig te checken. Vind je dode links? Wijzig deze dan.

4. Fix 404-pagina’s

404 pagina’s zijn heel vervelend, maar komen op de beste websites voor. Google heeft hier een scherpe kijk op. Komt een bezoeker van jouw blog op een 404-pagina terecht? Dan is je website slecht onderhouden, volgens Google. Zorg er dus voor dat dit niet (meer) voor kan komen.

5. Responsive design

Je kunt je blog optimaliseren door deze geschikt te maken voor mobiele apparaten. Kortom, je hebt een responsive design nodig. Hier hoef je helemaal niet veel voor te doen. Staat jouw blog in WordPress? Dan hoef je alleen maar even de WP Touch plugin te installeren en activeren.

Bonus tip: zorg voor een logo

Een professioneel logo kan je blog maken of breken. Zorg er altijd voor dat je een mooi en duidelijk logo hebt. Een logo welke je hebt gemaakt in Paint kan echt meer. Via de online tool Logaster kun je eenvoudig online logo’s maken. Dit platform werkt erg snel en is gebruikersvriendelijk. Binnen enkele minuten maak je een professioneel logo welke je direct kunt exporteren en gebruiken bij je blogs.

Je blog uitbesteden

Vind je het te veel gedoe om je blogs te optimaliseren en voel je er weinig voor om tijdens het schrijven van je blogs rekening te houden met optimalisatie? Dan kun je je blog ook uitbesteden.