Meest gedownloade apps in 2023: TikTok tot nu toe op 1

Het overzicht van de meest gedownloade apps van het eerste kwartaal van 2023 is bekend gemaakt! We zien voortdurende verschuivingen in de wereld van social media en het gebruik van de sociale kanalen. Voor bedrijven is het belangrijk om te weten welke kant de trends op bewegen. Zo geeft het een inzicht in de sociale kanalen waarop bedrijven zich de komende tijd moeten focussen.

Van alle gedownloade apps in het eerste kwartaal van 2023 is ……. TikTok op de eerste plaats terecht gekomen. 🥇 Dit is veelzeggend voor bedrijven met een jonge doelgroep.

TikTok stoot Instagram van de eerste plaats

In het laatste kwartaal van 2022 stond Instagram nog op de eerste plaats van meest gedownloade apps. We hebben natuurlijk ook een tijd gehad waarin Facebook op de eerste plaats stond. Facebook is meer een kanaal voor 30+ en 40+ geworden, terwijl de jongere generatie toch liever gebruik maakt van Instagram. Nu heeft TikTok de Instagram app van de eerste plaats weten te stoten. Dit is direct het bewijs dat TikTok gestaag door blijft groeien, zoals het al maanden aan het doen is.

De top 10 meest gedownloade apps op dit moment

Natuurlijk is het zeker niet zo dat je jouw social media strategie volledig moet baseren op de app die het meest wordt gedownloade. Het is immers ook belangrijk dat je weet waar jouw doelgroep actief is. Bevindt jouw doelgroep zich voornamelijk op Facebook? Dan blijf je je hier natuurlijk op richten, ook nu TikTok de meest gedownloade app is. Wij geven je graag een overzicht van de 10 meest gedownloade apps in het eerste kwartaal van 2023.

  • TikTok
  • Instagram
  • Facebook
  • WhatsApp Messenger
  • CapCut
  • Snapchat
  • Telegram
  • Facebook Messenger
  • WhatsApp Business
  • Spotify

TikTok ook op 1 als het om uitgaven gaat

Niet alleen het aantal downloads is belangrijk. Het is bijvoorbeeld ook goed om te kijken naar waar mensen hun geld aan uitgeven. Je kunt wel eindeloos adverteren, maar als mensen via het betreffende kanaal geen uitgaven willen doen, dan kost het je eigenlijk alleen maar geld. Dat is meer dan zonde van je investering. TikTok is ook op de eerste plaats geëindigd van apps waaraan het meest wordt uitgegeven.

Op de tweede plek staat YouTube, gevolgd door Disney+ en Tinder. Mensen geven dus meer uit op TikTok, wat eigenlijk tegen de verwachtingen in gaat, vooral omdat de doelgroep op TikTok relatief jong is. Wel zien we dat steeds meer dertigers en veertigers ook naar dit platform bewegen. Hier staat tegenover dat we ook een grote toename aan advertenties op TikTok constateren.

Goed nieuws voor bedrijven?

De top 3 wordt gevormd door sociale kanalen waar veel bedrijven op focussen. In dat opzicht is het dus zeker goed nieuws dat de apps nog altijd veel gedownload en dus ook veel gebruikt worden. Nu TikTok op de eerste plaats staat, betekent dit dan dat je al je activiteiten van Facebook en / of Instagram naar TikTok moet verschuiven? Nee, zeker niet!

Het gaat erom dat jij je doelgroep bereikt. Het is dus vooral zaak om te blijven onderzoeken waar jouw doelgroep het meest actief is. Dat is waar jij je pijlen op richt met een goede social media strategie. Wil jij méér uit je social media-activiteiten halen? Volg dan eens een social media training bij ons. Wij helpen je graag om maximale impact te bereiken op de sociale kanalen.