4 Apps voor een hogere productiviteit

Taken komen binnen via de telefoon, via de mail, via persoonlijk contact en, jawel, soms zelfs ook nog per brief! Deze taken moeten worden verzameld en dan ook nog worden uitgevoerd op een effectieve volgorde. Maar, tussendoor willen we ook social media checken, even een onderonsje met een leuke collega hebben of natuurlijk op vaste tijden een pauze nemen. Eerlijk is eerlijk, over het algemeen wordt het al snel een rommeltje en raken we het overzicht volledig kwijt.

Deze apps kunnen je helpen!

Is het echt nodig om jouw (arbeids)productiviteit een boost te geven, maar lukt het je maar niet om alles goed samen te voegen en effectief te plannen? Deze 4 apps zorgen ervoor dat jouw productiviteit weer verbetert!

1. 1Password

Voorheen was het gebruik van een wachtwoord makkelijk. Je kon gewoon kiezen voor woorden als ‘zakelijk’ of ‘medewerker’. Echter, we leven nu al in een tijd waarin we verplicht zijn een minimaal aantal letters te gebruiken, een combinatie van hoofdletters en kleine letters te maken, een speciaal leesteken toe te voegen en minimaal één cijfer. Hierdoor hebben de meeste mensen overal een ander wachtwoord voor. Niet makkelijk, en vooral tijdrovend. De app 1Password, voor Android, iOS, Mac en PC, zorgt ervoor dat je echt voor al je logins hetzelfde wachtwoord kan gebruiken. Daarnaast is er voor teams een speciale uitbreiding beschikbaar.

2. Habitlist

Deze app is speciaal voor gebruikers van de iPad, iPhone en de iPod Touch. De app laat je doelen stellen en zorgt ervoor dat je je hier ook gemakkelijker aan houdt. Zo komt het aanzienlijk minder snel voor dat je taken vergeet, of door de drukte juist vergeet om voor jezelf te zorgen. De leuke winningstreaks in de app zorgen ervoor dat je er plezier aan beleeft om het ook vol te houden.

3. Evernote

Evernote helpt je om altijd en overal snel aantekeningen te maken en deze notities, indien nodig, direct te voorzien van hyperlinks, herinneringen of bijvoorbeeld afbeeldingen en fotomateriaal. Deze app kan op alle apparaten worden gebruikt en is in de basisversie gratis. De uitgebreide versie is beschikbaar vanaf twintig euro op jaarbasis.

4. Feedly

Deze app werkt met RRS en laat je in een enkele oogopslag alle nieuwtjes zien. Hierdoor hoef je niet meer meerdere websites te bezoeken om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwsberichten. Feedly is gratis voor de browser, iOS en Android. De app wordt ingesteld met behulp van je Facebook account.

Slim omgaan met social media

Social media kost ons vaak ook meer tijd dan eigenlijk nodig is. Wil jij weten hoe jij een hogere productiviteit kan realiseren door slimmer met social media om te gaan? Maak dan eens kennis met onze social media trainingen.