5 manieren om meer fans te krijgen op social media

Als bedrijf wil je natuurlijk zo veel mogelijk volgers op social media. Het opbouwen van een loyale groep volgers, of fans, is niet eenvoudig. Het kost vooral tijd om een mooie groep fans op social media op te bouwen. Natuurlijk zijn er wel een aantal zaken die je zelf kunt doen om sneller meer loyale volgers te krijgen.

Gebruik deze tips voor meer fans op social media

Je kunt heel veel doen om meer volgers te krijgen op de sociale kanalen. Een leuke manier om meer fans op social media te verkrijgen is de inzet van diverse giveaways. Je kunt hier op een heel eigen manier vorm aan geven. Het hoeft allemaal niet zo standaard te zijn. Wij geven je graag inzicht in 5 leuke manieren om meer fans op social media te krijgen door middel van giveaways.

 

1. Verrassende weggeefacties voor volgers

Eén van de meest gebruikte manieren om een ​​wedstrijd voor social media te houden, is door gewoon willekeurig een prijs weg te geven aan één van je volgers op Facebook, Twitter of een ander platform zodra je een bepaald aantal volgers hebt bereikt. Geef iets weg als je de 1.000 of misschien wel de 10.000 volgers bereikt. Natuurlijk kun je het ook nog interessanter maken door die weggeefacties gewoon willekeurig te doen en je volgers periodiek te verrassen met die prijzen of kansen.

2. Creatieve fotowedstrijden

Je kunt foto’s ook gebruiken als integraal onderdeel van wedstrijden op bijvoorbeeld Facebook en Pinterest. Bedenk een uniek concept dat jouw klanten aanmoedigt creatief met jouw product om te gaan. Je kunt dus klanten jouw product laten versieren of het op een unieke manier laten gebruiken en vervolgens hun foto’s op jouw Facebook-pagina delen, zodat je de beste inzending kunt belonen.

3. Leuke fanfotowedstrijden

Daag je klanten uit om een foto in te sturen waarop te zien is hoe blij ze zijn met jouw product of dienst. Dit moedigt klanten aan om creatief te zijn met foto’s en aan iedereen te laten zien hoe blij ze zijn met jouw bedrijf. Natuurlijk geef je iets leuks weg aan de winnaar. Deze fanfoto’s zijn natuurlijk ook perfect voor een stukje extra promotie.

 

4. Promoties voor stemmen

Een andere unieke mogelijkheid van Facebook is dat je je volgers de controle geeft over het kiezen van wedstrijdwinnaars. Je kunt je volgers vragen om foto’s in te zenden of zelfs alleen maar te reageren op een bericht. Vraag mensen vervolgens om op hun favoriete inzendingen te stemmen door ze te ‘liken‘, en beloon de persoon die de meeste likes heeft aan het einde van de wedstrijd. Of stel een poll op in jouw stories en vraag op wie of wat je fans gestemd hebben voor meer interactie!

 

5. Formulierinzendingen

Op je Facebook-pagina kun je een eenvoudig formulier instellen (met behulp van tools van derden, zoals Woobox en Shortstack) waarmee mensen op een minder openbare manier aan een wedstrijd kunnen deelnemen. Dus als je wilt dat mensen zich aanmelden met een e-mailadres of als je persoonlijke informatie van je klanten en volgers wilt ontvangen, kun je een formulier instellen en mensen op die manier aan jouw wedstrijd laten deelnemen.

Ga altijd voor loyale fans op social media

Het bieden van giveaways is altijd een goede manier om meer volgers te krijgen op social media. Vaak zijn dit toch volgers die uitsluitend gaan volgen om kans te maken op een prijs. Het is aan jou om deze mensen om te toveren tot echte loyale fans op social media. Zorg voor waardevolle content waar zij écht iets aan hebben. Onze social media cursus helpt je om jouw groep loyale fans uit te breiden. Schrijf je in of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.