De nieuwe concept-functie van Instagram

Er werd in het verleden al veel om gevraagd en er werd ook al meerdere malen over gediscussieerd of het er nu wel of niet zou komen, maar nu weten we het zeker. Instagram krijgt een concept-functie! Sterker nog, de meeste mensen hebben de nieuwe functie inmiddels al.

Foto’s als concept opslaan

Instagram maakte eerder al bekend dat er sterk werd nagedacht over het bieden van een optie die het mogelijk zou maken om foto’s eerst te bewerken en vervolgens als concept op te slaan voorafgaande aan het verzenden van de foto. Geheel onverwachts is de nieuwe functie nu daadwerkelijk verschenen in de Android app.

Waarom een concept-functie?

Eerder was het niet mogelijk om een foto pas op een later tijdstip naar wens te bewerken en vervolgens te verzenden. Nu kan dit wel met de nieuwe functie. Dit is natuurlijk erg handig als je nu een foto hebt die je eigenlijk nog helemaal wilt optimaliseren voor plaatsing over twee dagen, omdat het moment van verzenden dan mooier uitkomt, bijvoorbeeld. Nu kan je gemakkelijk later je foto’s bewerken zoals je het wilt en deze publiceren op het moment dat jij het wilt.

Hoe werkt de concept-functie van Instagram?

Instagram maakt alles altijd zo makkelijk mogelijk, en de concept-functie is hier zeker geen uitzondering in. Je kan een foto bewerken zoals je gewend bent en vervolgens een filter toevoegen. Je krijgt hierna, net als gewoonlijk, het tekstblok te zien met alle opties. Op dit moment kan je twee keer achter elkaar op de terug-button drukken. Je krijgt nu een melding in je beeldscherm waarop je de keuze krijgt om het concept op te slaan. Als je het concept hebt opgeslagen, dan kan je in je Instagram app naar het icoontje van de camera. Hier krijg je al je recent gemaakte foto’s te zien in een overzicht waar vanaf nu ook een sectie is te vinden met al je opgeslagen concepten. Je kan de foto nu nog eens bewerken, maar het is ook mogelijk deze direct te plaatsen.

Instagram training

Instagram is nog lang niet klaar met ontwikkelen. Ben jij bang dan je achter raakt, of ben je al een beetje achter geraakt, waardoor je belangrijke kansen laat liggen? Meld je dan nu aan voor onze Instagram training!