Creatieve contests voor op social media

Heb jij ook wel eens het gevoel dat het veel van hetzelfde is op social media? Dit gaat zeker op voor zakelijke posts en vooral wanneer we kijken naar de contest die door bedrijven worden gepost. Het mag allemaal best wat leuker, origineler en creatiever. Er zijn veel mogelijkheden om op te vallen met creativiteit.

Kies voor unieke contests voor op social media

Wil je aan de slag met contests – of wedstrijden – op social media? Dan is het echt nodig om het origineel aan te pakken. Doe je dit niet? Dan verdrinkt jouw contest tussen al die andere wedstrijden waarmee iets te winnen valt. Ga voor unieke, creatieve contests en je krijgt zeker de aandacht die je verdient. Wij geven je graag een aantal inspiraties!

1. Uniek gebruik contest

Waarvoor gebruiken jouw klanten je producten en welke activiteit kun je hieraan koppelen? Ben jij bijvoorbeeld een verkoper van potten en pannen? Dan kun je eens vragen om de meest creatieve recepten die gemaakt worden met behulp van jouw producten. Vraag om foto’s in te sturen en deel de meest creatieve inzendingen opnieuw om erop te laten stemmen door je volgers.

2. Bouw het na contest

Jij weet natuurlijk precies hoe jij jouw product maakt. Maar weten jouw volgers ook hoe zij één van jouw producten het best na kunnen maken met doe-het-zelf producten? Daag je volgers eens uit om een product uit jouw assortiment na te maken, van karton, van papier, van hout of bijvoorbeeld van stof. Ook hier geldt dat je de foto’s kunt laten inzenden en de beste selectie kunt delen voor het stemmen.

3. Tag-a-Friend-wedstrijden

Om je bereik op social media te vergroten, vraag je jouw volgers om hun vrienden te taggen in een post of opmerking. Dit kan op Facebook worden gedaan, maar het is ook een heel gemakkelijke manier om promoties op Instagram te hosten. Plaats gewoon een foto en vermeld de tijdlijn en regels van je weggeefactie. Vraag vervolgens dat je volgers een vriend (of meer dan één) taggen in de opmerkingen om mee te doen. Kies willekeurig een opmerking om een ​​winnaar te selecteren.

4. Co-promoties

Een andere geweldige manier om je online bereik te vergroten, is door samen te werken met andere bedrijven. Zoek één of twee bedrijven die geschikt zijn voor een vergelijkbare groep klanten. Stel vervolgens een prijzenpakket samen waarvan je denkt dat ze het zullen waarderen en maak reclame voor de wedstrijd op al je sociale media-accounts. Promotie voor meerdere partijen en een mooi mixpakket voor de winnaar!

5. Wedstrijdje rijmen

Rijmpjes en gedichtjes zijn uniek. Begin eens met het plaatsen van een leuk rijmpje of gedichtje en vraag je volgers om hetzelfde te doen. Voorwaarde is wel dat een productnaam in het geheel wordt verwerkt of dat bijvoorbeeld jouw bedrijfsnaam erin voor komt. Kies het leukste rijm of gedicht en geef een leuke beloning aan deze schrijver.

Meer interactie door creatieve contests

Er verschijnen dagelijks wedstrijden op social media om meer interactie te realiseren en de groep volgers uit te bouwen. Het is juist daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw contest creatief en uniek is. Zo trek je de aandacht en kun je er echt je voordeel mee doen. Wil jij het maximale uit jouw social media posts halen? Meld je dan aan voor één van onze social media trainingen!