Instagram gaat likes achterhouden

De plannen horen we al langer: Instagram overweegt het achterhouden van likes. Na tests in onder andere Japan, de Verenigde Staten, Italië en Nieuw-Zeeland heeft het platform nu de functie wereldwijd uit gezet. Maar welteverstaan nog steeds als experiment.

Likes verbergen

Dit meldde Instagram 14 november op haar Twitter account. De reden waarom Instagram ervoor kiest om de likes te verbergen is omdat het volgens Instagram beter is voor het welzijn van gebruikers van de app. Zo denkt het bedrijf dat gebruikers berichten niet meer liken om de populariteit. In plaats daarvan hoopt het bedrijf dat gebruikers berichten gaan liken om hun inhoud.

Daarnaast zou het gebruikers minder onzeker moeten maken over de keuze om een foto of video wel of niet te delen. Dit komt omdat het aantal likes niet meer voor iedereen zichtbaar is en dus niet vergeleken kan worden met andere gebruikers.

Likes blijven zien

Als Instagram beheerder zie je nog wel het aantal likes op je posts. Jouw fans zien wel wie de foto heeft gelijk, maar Instagram toont niet het totale aantal.

Zakelijk gebruik

Instagram zegt te erkennen dat dit een grote verandering is, zeker voor mensen die geld verdienen met hun posts. Daarom claimt het dochterbedrijf dat het nadenkt over manieren waarop professionele gebruikers ‘hun waarde kunnen communiceren aan partnerbedrijven’. Niet alleen Instagram denkt na over het verbergen van likes, ook moederbedrijf Facebook denkt hier over na.

 Instagram Training

Wil jij als ondernemer het maximale halen uit Instagram? Wil je stap voor stap leren hoe je Instagram optimaal inzet? Volg dan onze één-op-één Instagram training! Deze geven we bij jou op locatie of kom naar ons kantoor in Leerdam. Neem nu contact met ons op voor een afspraak.