Live streaming is booming!

Social media zijn altijd in beweging en iedere week komt er wel een nieuwe app bij waarmee we ons leven kunnen verrijken of gemakkelijker kunnen maken. Sinds de komst van Twitter in 2002 is het delen van nieuws en wat er om ons heen gebeurt heel normaal geworden.

Twitter kwam al binnen enkele jaren met een update waardoor het mogelijk werd om foto’s te delen in een tweet. Aangezien een foto meer zegt dan 140 tekens deelde iedereen massaal foto’s. Door de komst van de #selfie is het delen van foto’s zeker niet minder geworden.

Video’s delen

Als je voor de komst van live streaming apps een evenement of gebeurtenis wilde vastleggen filmde je dit eerst om de beelden vervolgens op YouTube te zetten. Het uploaden en verwerken van je video duurde maximaal een paar minuten en daarna kon de hele wereld jouw video zien. YouTube is na Google de grootste zoekmachine ter wereld. Iedere minuut wordt er meer dan 300 uur aan videomateriaal geüpload!

Live streamen

Foto’s delen is leuk, YouTube video’s kijken is leuk, maar zien wat er nu (live) gebeurt tijdens een bepaalde gebeurtenis is natuurlijk nog leuker! Live streaming is zeker niet iets van de laatste twee maanden. Er kan al jaren gestreamd worden via bedrijven als UStream. De kwaliteit was echter niet optimaal en tussendoor kwamen vaak reclames.

Nu is de tijd aangebroken  dat meer en meer mensen live gaan streamen met hun smartphone. De techniek is in de afgelopen jaren zo verbeterd dat er nu een grote markt is voor apps zoals het nieuwe Periscope. Als gebruiker kun je nu via deze app op elk moment van de dag een live stream starten.

Twitter en Periscope

Twitter stort zich helemaal op live streamen met Periscope en mede daardoor wordt de app ook steeds populairder. We staan op dit moment namelijk pas aan het begin van iets dat een ware toekomst heeft. In de komende jaren zullen apps als Periscope alleen nog maar groeien in populariteit. Dit heeft er onder andere mee te maken dat toestellen steeds geavanceerder worden.