Hoeveel tekens mag een tweet hebben?

Een tweet mag maar 140 tekens omvatten. Omdat er maar zo weinig tekens in een twitter tweet mogen staan, is het zaak meteen met de deur in huis te vallen en de spijker op zijn kop te slaan. Voor u als ondernemer is het zaak te bedenken welke woorden er echt in de 140 tekens tweet moeten, wat écht belangrijk is. Als u de 140 tekens overschrijdt dan wordt uw tweet niet verzonden.

140 tekens in een tweetOp een professionele manier met Twitter omgaan is belangrijk in een tweet moet duidelijk worden wat u precies wilt zeggen in krachtige, duidelijke termen. Aangeraden wordt om voor één of meerdere korte zinnen te kiezen, eerder dan voor een lange zin. Korte zinnen nodigen uit tot lezen en maken dat uw 140 tekens tweet meer opvalt. Probeer altijd een link mee te nemen in uw tweet.

Spellingsfouten in een tweet

Belangrijk is dat u uw net getikte 140 tekens nog eens zorgvuldig overleest. Slordigheden kunt u zich niet veroorloven, en al helemaal niet als de tekst maar 140 tekens omvat, niemand die dan over een foutje heen leest. Probeer fouten in een tweet dus altijd te voorkomen. Een tweet is dan misschien wel erg kort, toch kunt u er heel wat mee bereiken als u het maar op de juiste manier aanpakt.
140 tweet

Slim omgaan met die 140 tekens

Het gaat erom hoe u hier als ondernemer mee omgaat. Doet u dit slim, bedrijfsgericht en professioneel, dan kan het plaatsen van een 140 tekens twitter tweet bijdragen aan uw succes. Twitter gaat steeds belangrijker worden in ook uw marketing, dus verdiep u in die 140 tekens en zorg dat u niet achterblijft en ontdek wat voor u en uw bedrijf het beste werkt.

Meer weten over Twitter?

Als u meer wilt weten over Twitter en het efficiënt versturen van tweets, dan hebben wij diverse trainingen. In drie uur tijd geven wij u advies over de zakelijke mogelijkheden van Twitter. Dit kunnen wij doen in een: Twitter Training, Twitter Workshop of Twitter in-company training.