Na #selfie is er nu de #zwerfie

Toen de selfie door Van Dale met het woord van 2013 werd bestempeld kon niemand er meer omheen, de selfie is een wijdverbreid fenomeen op sociale netwerksites. Nu is ook de zwerfie in het leven geroepen. Geen foto van jezelf, maar van zwerfafval twitteren of posten op Facebook. Het is een uitdaging om een leuk zwerfie te maken en bovendien een knipoog naar het milieu.

Zwerfie, een foto van afval

Van kauwgompjes, plastic verpakkingen tot gedumpte fietsen. Alles mag op een zwerfie. Het zorgt aan de ene kant voor meer bewustzijn voor het milieu en kan tegelijkertijd erg grappig zijn. De bedoeling is dat na het nemen van de foto, je het stuk zwerfafval opraapt en in de prullenbak doet. Zo wordt de omgeving er ook nog eens een stukje schoner van.

Zwerfie in de politiek

Jan Hielke van Dijk van het CDA in Tiel gebruikt de zwerfie zelfs in zijn campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart. Hij maakt foto’s van zwerfafval, zet ze op internet en gooit het afval in kwestie in de prullenbak. Zo hoopt hij aandacht te krijgen voor een schonere stad.

Gemeenteraadsverkiezingen training

Van Dijk gebruikt social media heel slim om aandacht te krijgen voor zijn partij en zijn standpunten. Voor meer social media strategieën voor de gemeenteraadsverkiezingen bieden wij een training.

zwerfie